Hírek

2006.05.04. 07:28

Mégsem lesz 16-án Országgyűlés?

Fellebezés csúszása miatt elképzelhető, hogy nem tartható meg az államfő által május 16-ra bejelentett országgyűlési alakuló ülés.

BAMA

A késedelem oka az lehet, hogy a kecskeméti fideszes jelölt még nem fellebezett a koalíciós jelölt választási óvását jóváhagyó első- és másodfokú választási bizottsági döntések ellen.

A vesztes Szécsi Gábor azért óvott, mert körzetében azzal kampányoltak, hogy visszalépett a jelöltségtől. A választások megismétlésére vonatkozó kérelmét első és másodfokon is megalapozottnak találta a választási bizottság. Ez ellen fellebezhet a fideszes ellenfél, de ez szerdáig nem érkezett meg a bíróságra. Ha csütörtökön megérkezne, akkor csak péntek reggel tudják továbbítani az illetékes megyei bírósághoz, melynek viszont három nap áll rendelkezésére dönteni.

Az Országos Választási Bizottság szerint nem lehet összehívni a parlament alakuló ülését addig, amíg nincs meg az összes képviselői megbízólevél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!