Hírek

2006.03.27. 00:00

Silvio Berlusconi teljesen magára maradt

Gy. M.

Silvio Berlusconi arcáról eltűnhet a némi plasztikai sebészi segédlettel odavarázsolt mosoly. Az április 9-én kezdődő olaszországi választások előtt közzétett utolsó közvélemény-kutatások szerint ugyanis a kormányfő 4–5 százalékkal kevesebb voksra számíthat, mint ellenfele, Romano Prodi. Igaz, az Európai Bizottság volt elnöke, aki a balközép Unió koalíció élén indul neki a választásoknak, sem dőlhet elégedetten hátra.
A Demos-Eurisko által a biztos szavazók körében mért 51,7 százalék nem túl meggyőző előny a Berlusconi Forza Italiája által vezetett szövetség 46,6 százalékával szemben, s az sem utolsó szempont, hogy egyelőre igen magas azoknak a száma, akik még nem döntötték el, kire szavaznak. Az ő dolgukat segíti az olasz értelmiségi elit: Umberto Eco író-esztéta például közölte, elhagyja hazáját, ha az „Úriember” Berlusconit újraválasztják honfitársai. Berlusconi oldalán egyelőre saját maga áll, igaz, a kormányfőnek hathatós támogatást nyújt médiabirodalma. Így ő kellő nyilvánosság előtt dicsérheti magát, és támadhatja ellenfelét, a „Professzort”. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!