Friss hírek

2006.02.08. 08:06

Oscar Wilde unokája a melegek védelmében

Oscar Wilde angol író unokája Putyin orosz elnökhöz fordult a homoszexuálisok védelme érdekében. Merlin Holland azt szeretné, ha az orosz állam nem akadályozná a májusi melegfelvonulást Moszkvában.

BAMA

Merlin Holland azt szeretné, ha az orosz politikai vezetés biztosítaná a homoszexuálisok számára az egyenlő elbírálást, valamint közbenjárna a kedvezőbb médiamegítélésért.

Wilde unokája ezt annak a májusra tervezett, moszkvai melegfelvonulásnak az apropóján kérte, mely ellen máris hevesen tiltakozik az Orosz Kommunista Párt, valamint az ortodox egyház is. 

Merlin Holland az orosz elnökhöz intézett levelében kemény kritikával illette a TVT fővárosi televíziót is, mely nemrég erős hangvételű támadást indított egyik műsorában a homoszexualitás, és a májusi melegfelvonulás ellen.

A homoszexuálisok nem terroristák, és nem gyilkosok vagy vallási fanatikusok, akik túszokat szednek céljaik eléréséért. Ők egyszerű emberek, akik a normális élethez való jogukat követelik - fogalmazott levelében a neves angol író unokája.

Nem vagyok homoszexuális, de a nagyapámat 1895-ben szabdságvesztésre ítélték csak azért, mert meleg volt. Ez tönkretette családunkat - áll Holland személyes hangvételű vallomásában, aki személyesen is részt kíván venni a moszkvai melegfelvonuláson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!