Hírek

2005.07.11. 00:00

Fiatalítja járműparkját a Magyar Posta

A Magyar Posta az elkövetkező időszakban több mint kétezer darab környezetkímélő fuvareszközt állít üzembe. Ezek között lesznek kisáruszállítók, kis- és közepes tehergépkocsik és motorkerékpárok is. A járműpark bővítése közbeszerzés keretében zajlik. Az állami társaság hároméves program megvalósításával a meglévő, ötéves átlagéletkorú tehergépjármű-park fiatalítását, a szállítási feltételek korszerűsítését, és nem utolsósorban az üzemeltetési költségek csökkentését tűzte ki célul.

B. K.

[caption id="" align="alignleft" width="125"] Néhány postás talán motort kap
[/caption]A gépjárműbeszerzésre nemzetközi pályázatot írt ki a posta. A tender nyertese várhatóan már 2005 második félévében megkezdheti az új autók szállítását. A közbeszerzéssel a Magyar Posta jelentős lépést tesz a több mint 3800 járműből álló flottája korszerűsítésére. Az állami társaság a 2004-et megelőző esztendőkben nem vásárolt kis- és közepes tehergépjárműveket. A beszerzések elmaradása a járműpark elöregedésével járt együtt – mondta lapunknak Tomecskó Tamás, a Magyar Posta szóvivője. A jellegzetes zöld autók átlagéletkora ma már meghaladja az öt évet, és nem ritka, hogy 10-13 éves gépjárművek szaladgálnak az utakon, ezekkel egyre nehezebb megoldani a posta szállítási feladatait. Ráadásul az elöregedett flotta üzemeltetése – azon túl, hogy balesetveszélyes – meglehetősen drága mulatság is. Tavaly például 1,5 milliárd forintnál is többet kellett a járművek javítására költeni. Az új autók üzembe állításával az állami cég hozzávetőleg ugyanennyi pénzt tud megtakarítani évente.

A Magyar Posta autói évente több mint 80 millió kilométert futnak hazánk útjain, többnyire belterületen, ami még fokozza a járművek igénybevételét. Ez is oka annak, hogy a társaság nagy hangsúlyt fektet a járművek környezetbarát és biztonságos üzemeltetésére. Valamennyi járművet – tudtuk meg a szóvivőtől – korszerű, üzemanyag-takarékos és környezetkímélő motorral látnak el.

ki célul. B. K. Néhány postás talán motort kap -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!