Közélet

2005.06.23. 16:09

Bozsik Yvette kisfiát is érdekli a tánc

Bozsik Yvette műveibe mindig beleszövi élete sorscsapásait, fordulóit is. Most egy, a férfi és nő párkapcsolatáról szóló darabbal érkezik Békéscsabára, a Városházi Estékre.

(y)


— Társulata a leghűségesebb fellépő a Városházi Estéken. Édesanyja, Cseh Éva miatt ez a kötődés?
— A legszorosabb szál természetesen hozzá fűz, de nagyon jobban vagyok a szervezőkkel is. Annak ellenére, hogy külföldön jóval korábban fedeztek fel, mint itthon, a vidéki, magyar közönséget szeretem leginkább.

— Miért más ez a tánc, mint a többi?
— Mert én az emberekhez szeretnék szólni és nem a kritikusoknak megfeleli. A történetbe azért mindig szövök egy kis iróniát, de a humor sem maradhat el. Olyan ez, mint az élet: miközben a legnagyobb drámákat éljük meg, viccelünk is, csak így tudjuk a nehéz helyzeteken túltenni magunkat.

— Szeretné, ha a kisfia is táncos lenne?
— Nem irányítom. Édesapja, Novák Erik képzőművész, lehet, hogy az majd jobban érdekli. Azt sem bánnám, ha például orvosira menne. A tánc mellesleg tetszik neki. A gyerekdarabomat, amit szeptemberben talán Békéscsabán is bemutatunk, másfél éves kora óta nézi.

— A műveibe beleszövi problémáit is. A Holtodiglan, amit holnap este mutatnak be, a házastársak kapcsolatáról szól.
— Ha arra gondol, most éppen harmonikus az életem. A művet 2000-ben koreografáltam, Békéscsabán még nem mutattuk be.

(y) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!