Közélet

2016.12.27. 13:48

Egyre több az influenzaszerű megbetegedés

Noha a hivatalos tájékoztatás szerint még alacsony az influenza aktivitása, egyre többen mennek orvoshoz a betegséggel járó tünetek miatt Békés megyében is.

BEOL

Az influenza figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint az országban december 12-18. között 10 100 fő, az előző hetinél 21,7 %-kal több beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel – írja az OrosCafé az Országos Epidemiológiai Központ adataira hivatkozva.

Békés megyében a 49. héten 12 százalékkal többen, az 50. héten már közel 32 százalékkal többen keresték fel az orvost influenzaszerű megbetegedéssel.

A cikk szerint az 50. héten hét terület kivételével (Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Heves, Nógrád, Pest, Somogy és Tolna megye), valamennyi közigazgatási területen emelkedett az influenzaszerű megbetegedés miatt orvoshoz fordulók gyakorisága az előző héthez viszonyítva.

Az 50. héten összesen 100 000 lakos közül 103 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű megbetegedés miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!