Sport

2016.12.02. 16:23

Megérdemelt csabai győzelem a szezonzárón

A Dabas elleni szerdai 4—0-ás siker után újabb mérkőzést játszott pénteken a Békéscsaba 1912 Előre II.

BEOL

Békéscsaba 1912 Előre II.—Hódmezővásárhelyi FC 3—1 (2—1)
Labdarúgás NB III-as-mérkőzés. Békéscsaba, 140 néző. V.: Tamási. Békéscsaba: Baráth — Kmetykó, Fehér Z., Babinyecz, Kun — Beszterczei (Vozár), Kálmán, Takács P., Mácsai (Takács J.) — Ihrig-Farkas, Konyecsni (Bozsó). Edző: Szenti Zoltán. Hódmezővásárhely: Bordás — Kormányos, Tóth I. (Pataki), Kökény (Végh), Mezei — Bartyik N., Szilágyi, Komáromi (Szabó II. D.), Tóth A. — Máté, Puskás. Vezetőedző: Major László.

Jól kezdődött az évzáró mérkőzés a lilák számára, hiszen negyedóra leforgása alatt két alkalommal is megzörgették a vendégek hálóját. Kálmán Szilárd a 13. percben egy szögletet emelt az ötösön belül emelkedő Kmetykó fejére, aki a hálóba fejelte a labdát, 1—0.

Két perccel később szabadrúgáshoz jutott a Békéscsaba. Kálmán gondolt egy merészet és 46 méterről, a széllel támogatva bődületes lövést küldött a felső sarokba, gyaníthatóan Bordás kapust a nap is megzavarhatta, 2—0. A folytatásban is a hazaiak mutatkoztak veszélyesebbnek, a Vásárhely nem tudott kibontakozni. Major László nem éppen szokványos módon, a 29. percben belső védői lecserélésével kívánta stabilizálni csapatát. A vendégek játékából ezután sem utalt semmi fel arra, hogy ez a meccs akár szoros is lehet.

Ennek ellenére mégis az lett! Már-már mindenki a szünetet jelző sípszót várta, amikor a rutinos Máté 8 méterről kavarodásból szépíteni tudott, 2—1. Fordulás után bátrabb támadójátékra váltottak a látogatók. Kezdetben csak a csabai kapu előteréig jutottak el több alkalommal, negyedóra után azonban már az egyenlítéshez is megvoltak a lehetőségeik.

Olyannyira, hogy a 70. percben tizenegyeshez jutottak, de Máté lövését Baráth hárítani tudta! Duplán is bűnhődtek ezért a látogatók, mert 2—2 helyett 7 perccel később immár újra kettővel vezettek a hazaiak. Ihrig-Farkas tört előre ellenállhatatlanul a bal szélen majd kissé kisodródott helyről vágta a kapu rövid sarkába a labdát, 3—1. Mindez megakasztotta a csongrádiak lelkesedését, akik a hajrára mintha beletörődtek volna sorsukba.

G.: Kmetykó a 13., Kálmán a 15., Ihrig-Farkas a 77., ill. Máté a 45. percben. Jó: Baráth (a mezőny legjobbja), Fehér Z., Kálmán, Kmetykó, Ihrig-Farkas, ill. Szilágyi, Puskás.

Szenti Zoltán: — Nagyon nehéz héten vagyunk túl, hiszen hat nap alatt három mérkőzést játszottunk, amin sikeresen vagyunk túl. A játékosok kezdik megszokni a felnőtt futballt, és megtanulnak nyerni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!