Közélet

2016.12.02. 10:53

Már több mint 1200 alkotás érkezett

A dél-békési gyerekek élnek a lehetőséggel, érkeznek a pályamunkák az Adventi Rajz- és Szépírópályázatra. A Dél-Békés Mezőgazdasági Termelőiért Közhasznú Alapítvány 2016-ban ismét karitatív célú alkotói pályázatot hirdetett dél-békési általános iskolások és SNI-s (sajátos nevelési igényű) tanulók számára. Értékes nyeremények várnak a legügyesebbekre, akik alkotásaikkal dél-békési idősek ünnepét is meghittebbé tehetik.

BEOL

A téli ünnepkörhöz kapcsolódó, karitatív célú Adventi Rajz- és Szépírópályázat mind a pedagógusok, mind a családok által elismert program Dél-Békésben, az idei kiírásban is több mint 25 oktatási intézmény jelezte már részvételi szándékát. Számos intézmény nem először csatlakozott, hiszen vallják, a gyermekek mindig örömmel fogadják a kezdeményezést: amellett, hogy kreatívan alkothatnak, és izgatottan várhatják a díjkiosztót, ők is karitatív célokért tehetnek összefogással, és dél-békési időseknek biztosíthatnak örömteli ünnepet alkotásaikkal.

– Örömmel és készséggel fogadták az almáskamarási gyerekek a pályázatot. Már a korábbi években is nagy lelkesedéssel készültek, és idén is igyekszik minél több diák a saját ügyességének megfelelően elkészíteni pályamunkáját – emeli ki az almáskamarási Károlyi Bernát Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola intézményvezetője, Pintér Edit.

A zsűrizés Medgyesegyházán lesz december 5-én, kilenctagú grémium dönt arról, mely alkotásokért járnak az értékes nyeremények. A díjkiosztónak, a Dél-Békési Advent programnak a mezőkovácsházi művelődési központ ad otthont december 18-án.

– Évekkel ezelőtt azzal a céllal írtuk ki az adventi rajz- és szépíróversenyt a dél-békési gyerekek számára, hogy amellett, kreativitásra ösztönözzük őket, a keresztényi értékeket is közelebb hozzuk. A pályamunkákat idén is szeretnénk eljuttatni azokhoz az emberekhez, akik egyedül vagy szűkölködve töltik a karácsonyt. Bízva abban, hogy ezzel is mosolyt csalunk sokak arcára – hangsúlyozza a kezdeményezés fővédnöke, Simonka György.

Az alapítvány idén is keresi azokat a szervezeteket, önkénteseket, akik segítenék a karitatív munkát. Várják támogatók jelentkezését, akik adományaikkal hozzájárulnak ahhoz, még örömtelibb legyen a dél-békési gyermekek karácsonya. Amennyiben csatlakozna a kezdeményezéshez, bővebb információ kérhető: [email protected]. A pályázati felhívás részletei: www.dbmtka.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!