Közélet

2016.12.02. 10:00

MSZP: aggódnak a főiskoláért

A felsőoktatás létkérdés térségünkben. Az elvándorlás lassításának egy eszköze, amit minden erőnkből támogatnunk kell. Még augusztusban tettünk fel írásbeli kérdést a szaktárcának városunk felsőoktatási intézményének további sorsáról. Válaszukat nem tudtuk megnyugtatónak értékelni — írja lapunkhoz eljuttatott közleményében Miklós Attila, a szocialisták városi elnöke. Mint fogalmaz, számos elképzelés látott napvilágot a közelmúltban, de a „tervek szövögetését” nem követte konkrét cselekvés.

M. P. M.

— A főiskolával kapcsolatos hírek, információk nem jutottak el a közgyűlés elé. Úgy tudjuk, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem nem kíván fenntartója lenni a helyi felsőoktatási intézménynek, így az elképzelés, amit mi is támogattunk meghiúsul. Sőt, az az érzésünk, hogy a Szent István Egyetem sem tart már igényt a csabai gazdasági karra. Jelzésértékű, hogy a gödöllői Szent István Egyetem kötelékébe tartozó gyulai egészségügyi és szociális felsőfokú képzést a Gál Ferenc Főiskola működteti tovább. Nem tudjuk, hogy a 2017-es év szeptemberében induló képzései között szerepelni fog-e békéscsabai szak. Az idő sürget, hiszen már decemberben el fog indulni a felsőoktatási felvételi folyamata — sorolta aggályait a politikus.

— A most kialakult helyzetnek voltak előzményei. Érdemben mégse sikerült a döntéshozóknak kezelni a problémát. Közös fellépés szükséges a folytatáshoz, a tanárok, a diákok az önkormányzat vezetése és a lakosság részéről, ha azt szeretnénk, hogy megmaradjon városunkban a felsőoktatás.

Az ügy kapcsán lapunk kereste az egyetem vezetését, de eddig nem kaptunk választ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!