Közélet

2016.10.22. 20:17

Erfurti bronz a Váratlan pofonnak

Az első eredményhirdetésen megszületett az első érem az erfurti gasztroolimpián, és ezt a Békés Megyei Hírlap, valamint a Beol fotóriportere, Imre György érdemelte ki a szombaton este. Húsz kiló kókuszzsírból alkotta meg a Váratlan pofont. Közel 200 munkaórája volt benne, a zsírszobor utolsó munkálatait már Németországban végezte. Az alkotás egy portré, egy torzult fej, mely az arc- és kézmimika játékáról szól, ez adta az elkészítés nehézségét is.

Nyemcsok László

Az alkotás egy portré, egy torzult fej, mely az arc- és kézmimika játékáról szól, ez adta az elkészítés nehézségét is.

– Két évvel ezelőtt, a luxemburgi gasztrovébén végigkísérhettem Ambrus György Krisztián: Toldi, a bikával című alkotásának munkafolyamatát. Kókuszzsírból készült a remekmű, aranyérmes lett az alkotás. Kedvet kaptam én is egy ilyen szobor elkészítéséhez – mondta fotós kollégám. – Az időjárás ugyan nem kedvezett a szobor munkafolyamatának, ugyanis a 18-19 fok helyett jobb lett volna a 0-5 fok.

Ez fejfájást okozott Gyurinak, de a mű minőségét nem befolyásolta. Az olimpiai zsűri nagyra értékelte az alkotást, és bronzéremmel jutalmazta.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] A képre kattintva galéria nyílik!
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!