Közélet

2016.10.21. 17:30

Megnyitotta kapuit a vésztői kormányablak

Ünnepélyes keretek között adták át a vésztői kormányablakot péntek kora délután. A beruházást a település saját forrásból valósította meg, az üzemeltetést és a működtetést a Békés Megyei Kormányhivatal Szeghalmi Járási Hivatala végzi.

P. G., fotó: Kiss Zoltán

Molnár Sándor, Vésztő polgármestere elmondta, fontos céljuknak tekintették, hogy Vésztőn is legyen kormányablak, amivel az állami ügyintézést minél közelebb vihették a város lakosságához. Hozzátette, sok ügyet korábban csak Szeghalmon vagy Békéscsabán lehetett elintézni, a képviselő-testület ezért is hozott egyöntetű döntést arról, hogy a forrásokat biztosít a kormányablak kialakításához.

Dr. Kovács József, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében a vésztői városvezetés szerepét, az önkormányzat anyagi támogatását emelte ki. Ennek kapcsán elismerősen szólt a település gazdálkodásáról, illetve a gondolkodásmódról, amivel nem csak kérnek, hanem tesznek is a lakosság szolgálatáért.

Dr. Latorcai János, az országgyűlés alelnöke hangsúlyozta, nagyon fontos, hogy a megye kutatja azokat a pontokat, amelyeken keresztül ki tud törni.

Kifejtette, 2011 óta nyílnak országszerte a kormányablakok, melyek azt hivatottak szolgálni, hogy az emberek minél közelebb kerüljenek hétköznapi hivatalos ügyeik intézésében az államhoz. Békés megye a területen élen jár, elég csak a csütörtöki mezőberényi és a pénteki vésztői kormányablak avatására gondolni.

Gajda Róbert, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott arra hívta fel a figyelmet, hogy a vésztőivel a tizenharmadik kormányablakot adhatták át Békésben. A kormánymegbízott beszédében kiemelte, az önkormányzatok figyelnek arra, hogy a településükön élő emberek minél magasabb színvonalú szolgáltatáshoz jussanak. Ennek jegyében vállalta a vésztői és a mezőberényi önkormányzat a kormányablak kialakításának költségeit, a kormányhivatal járási hivatalai pedig az üzemeltetést. Így egy országosan is specifikusnak számító konstrukció született meg.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Fotó: Kiss Zoltán. A képre kattintva galéria nyílik
[/caption]

Gajda Róbert kitért arra, hogy a megye első kormányablakának megnyitása óta több mint 562 ezer ügyfél fordult meg az integrált kormányzati ügyfélszolgálatokon, az ügyek száma elérte a 636 ezret, az ügyfél-elégedettség pedig 83 százalékos Békésben.

Détárné Molnár Andrea, a Békés Megyei Kormányhivatal Szeghalmi Járási Hivatalának hivatalvezetője a kormányablakot, annak működését mutatta be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!