Közélet

2016.10.21. 13:12

Kecsegtet a kecsege

Húsz óra. Ennyit buszoztunk Csabától Gotháig. Még jó, hogy jó sofőröket kaptunk ki. Már csak húsz kilométer választ el bennünket az olimpiától. Nem is akarunk egyből oda menni, felkészülünk a gothiai konyhán, hogy vigyük aztán a versenyműveket az erfurti gasztrofesztre. Amit mindig akkor rendeznek, mint a sportolimpiát, a helyszín viszont itt állandó, Erfurt.

Nyemcsok László

Most gothiai nagyüzem van,  itt a szállásunk és felkészülési konyha. Imre György fotós kollégánk tökéletesíti elsőként a kókuszzsírszobrát, ugyanis ő lép először alkotásával a zsűri elé szombaton hajnalban. Ugyanakkor kecsegtet a kecsege is, a Békés Megyei Culinary Team első csapatának ez a vezérhala. Lesz egy kis fogas is, de nem az, amire a kabátokat akasztjuk, hanem amiket a horgászok fognak ki a Balatonból. 

A rossz poént félretéve, a fogast elővéve, Toókos Ferenc mesterszakács vezetésével, Ambrus György menedzser hozzáállásával – még hozunk, ami kell, az erfurti zöldségpiacról – jól állunk.      

Csapatunk tagja szaktanácsadóként Varga Károly abszolút gasztrovilágbajnok. És hisszük, hogy velünk van a Jóisten is. A Békés Megyei Cuilnary Team-nek négy tagot adó Tímár család jó barátja, Paskó Csaba, szabadkai katolikus plébános, szakács a gasztronómiai nagy hódolója – aki már szakácskönyvet is írt – megáldotta a csapatot.

Ambrus György ezt az egész csapat nevében megköszönte ezt az atyának, majd egy kést adott a kezébe, hogy pucolja a krumplit, illetve szakmailag mondva, hámozza meg a burgonyát.

Itt tartunk most, ebből még minden lehet.     

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!