Közélet

2016.10.20. 18:05

Szombatig esernyős idő

Szombatig gyakran szükség lesz az esernyőkre, esőkabátokra, több helyen jelentős mennyiségű csapadék hullhat - jelentette az Időkép.

BEOL

A meteorológiai portál előrejelzésében arról ír: a következő napok időjárását egy nyugat felől érkező légörvény határozza meg, szombatig sokfelé kell számítani ismétlődő esőre, záporokra.

Megosztott lesz a hőmérséklet: a tartósan borongós, csapadékos, nyugati és északi tájakon helyenként 10 fok alatt maradnak a maximumok, ugyanakkor délen és keleten - ahol napsütésre is számítani lehet - akár 15-17 fok is lehet délután.

Pénteken is többfelé kell számítani ismétlődő esőre, záporokra, inkább csak rövid időszakokra bukkanhat elő a nap. A légmozgás nem lesz jelentős. A hajnal enyhe lesz, délután 9-15 fok várható. Estétől a csapadék súlypontja a keleti országrészre tevődik át, a keleti, északkeleti országrészben csak szombat délután áll el az eső. Ezeken a tájakon nagy területen hullhat jelentős, akár 15-20 millimétert meghaladó mennyiségű csapadék.

Szombat délután a keleti, északkeleti tájakon is megszűnik az eső, így október 23-án, nemzeti ünnepünkön a hideg, helyenként gyengén fagyos hajnalt követően már alapvetően száraz, változóan felhős-napos időre van kilátás, 12 és 16 fok közötti csúcshőmérséklettel. Szombaton az északnyugati, vasárnap a déli-délkeleti szél lehet élénk, elsősorban a Dunántúl északi felén.

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!