Közélet

2016.10.10. 16:26

Ismét Prima-gálát rendeznek Békés megyében

Pénteken 17 órától immáron tizenegyedik alkalommal rendezik meg a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Békés megyei szervezetének Prima-gáláját, amelynek a békéscsabai Phaedra Rendezvényközpont ad otthont.

BEOL

Az eseményen adják át a Békés Megyei Prima-díjakat, a Békés Megyei Vállalkozói díjakat, illetve a média különdíjat — közölte a helyszínen megtartott hétfői sajtótájékoztatón Nagy Mihály László, a VOSZ Békés megyei elnöke.

Mint kiemelte, az elmúlt tizenegy alkalommal összesen harminc, egyenként egy-egymillió forintos Prima-díjat osztottak ki, és idén is három elismerés talál majd gazdára. Az előzményekkel kapcsolatban megemlítette, bő egy évtizede csatlakoztak Demján Sándor, a VOSZ ügyvezető elnöke kezdeményezéséhez, hogy helyben is megkeressék a sport, a kultúra, a tudomány jeleseit.

A szervezet széles merítéssel dolgozik, amibe a vállalkozók ismeretségi köre, a települések fontos embereinek információi és a kultúra, a sport néma katonáinak ajánlása, a média tudósítása egyaránt beletartoznak. Idén egy csoport és két magánszemély veheti majd át a Prima-díjat. — Az elismerések odaítélése csak a munkánk egy részét szolgáltatja — tette hozzá.

— Tevékenységünk komoly hányadát az érdekvédelem, a tájékoztatás szolgáltatja. Országos rendezvényeket tartottunk a közelmúltban Gyulán, Szarvason, Orosházán, Békéscsabán. A programokon a vállalkozói ismereteket, a pályázati lehetőségeket, a legújabb rendeletváltozásokat ismertettük tagjainkkal és a velünk szimpatizáló érdeklődőkkel.

Hangsúlyozta, a Romániai Vállalkozók Országos Szövetségével is van kapcsolatuk a határon átnyúló tevékenység bővítésére. Ennek kapcsán úgy vélekedett, vállalkozásaink a Balkánon versenyképesek lehetnek, így akár Romániában vagy Bulgáriában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!