Sport

2016.09.25. 19:44

Szárnyra kapott a Békéscsaba, megvan a hatodik győzelem

Nagyon nehezen tudta feltörni ezen a délutánon a vendégek védelmét a békéscsabai együttes, amelynek legalább hat-hét ziccere volt, de azok rendre kimaradtak. A látottak alapján a házigazdák győzelme teljesen megérdemelt. Az Előre zsinórban hatodik győzelmét aratta, úgy, hogy ezeken a mérkőzéseken gólt sem kapott.

BEOL

Békéscsaba 1912 Előre—Cigánd SE 1—0 (0—0)
Labdarúgás NB II-es mérkőzés, Békéscsaba, Kórház utca, 1226 néző. V.: Berényi (Szalai, Kormányos II. G.). Békéscsaba: Ribánszki — Bagi, Kelemen, Szélpál N., Fabio — Szalai (Pilán, az 56.), Viczián, Nagy I., Juhász Gy. (Gránicz, az 56.) — Birtalan, Urbin (Ihrig-Farkas, a 76.). Vezetőedző: Zoran Szpisljak. Cigánd: Bákonyi — Kinczel (Katona, a 28.), Raducu, Oltean, Szilágyi L. — Molnár R., Sipos — Baksa, Modra (Balogh A., a 68.), Varga K. (Roszel, a 83.) — Csicsvári. Szakmai igazgató: Szénay Péter. Sárga lap: Viczián a 85., Sipos a 88. percben. Szögletarány: 6:1 (3:0).

62. perc: kavarodás támadt a vendégek kapujánál, végül Urbin a kapufát találta el. 
79. perc: Gránicz átadása után Birtalan jó labdát adott Pilánnak, és a csereként beállt fiatal játékos 8 méterről helyezte a labdát a vendégek kapujába, 1—0. 

A vasárnap délutáni találkozón a lila-fehérek az elmúlt hetekben megszokott összeállításban kezdtek. A vendégeknél a pályafutását 2003-ban Békéscsabán kezdő belső védő, Raducu Constantin Sorin is pályára lépett, akinek édesapja, Sorin Raducu hosszú időn át szerepelt a békéscsabai együttesben.

A kellemes időben kezdődött összecsapáson a hazaiak az első negyedórában fölényben játszottak, több helyzetet alakítottak ki, de nem tudták bevenni a szabolcsiak kapuját. A folytatásban is a lila-fehérek irányították a mérkőzést, több szögletet is rúgtak, de nem ment a góllövés. A 28. percben Kinczel orrsérülést szenvedett, Katona állt a helyére. A félidő hajrájában a Békéscsaba beszorította a Cigándot, de jól védekezett a vendégcsapat, így gól nélkül zárult az első játékrész.

Fordulás után is a békéscsabaiak akarata érvényesült, a Cigánd nyolc-kilenc emberrel védekezett, Bákonyi kapus többször is bravúrral mentett. Az 56. percben kettős cserét határozott el Zoran Szpisljak, Juhász György és Szalai Dániel helyére, Gránicz Patrik és Pilán Márkó állt. Az 59. percben Gránicz ügyes cselekkel tört be a 16-oson belülre, majd átadása után Nagy István hat méterről nem tudott a kapuba találni. Ment előre a lila-fehér csapat becsülettel, a sereghajtó azonban hősiesen védekezett.

A hajrában Urbin helyére friss erőként a támadó Ihrig-Farkast küldte be a lila-fehérek mestere. A szabolcsiak nem tudták kihúzni kapott gól nélkül. Az óriási csabai nyomás a 79. percben hozta meg a vezetést, egy szemre is tetszetős akció után Pilán vette be a cigándiak kapuját. A bekapott gól után változtattak a vendégek, és Roszel személyében támadót küldtek a pályára, és a lefújásig még két helyzetük is volt. Az Előre azonban jól tartotta a labdát, és megőrizte előnyét. 

Jó: Viczián, Pilán, Gránicz, ill. Raducu, Sipos. 

Zoran Szpisljak: — Elismerés jár a csapatunk tagjainak, hiszen jó futtbalt játszottak a mai mérkőzésen. Sok helyzetet kialakítottunk, ám azok egy kivételével kimaradtak, de a legfontosabb ma a három pont begyűjtése volt. Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz, mert ellenfelünk nagy erőket mozgósít a védekezésben. Azt, hogy ez a három pont mennyit ér majd a végelszámoláskor derül csak ki.

Szénay Péter: — Nagy küzdelemre késztettük a jó erőkből álló, több volt élvonalbeli labdarúgót szerepeltető Békéscsabát. Sajnos nem tudtuk kihúzni kapott gól nélkül, így vesztesen távozunk. A csabaiak gólja után nekünk is volt két lehetőségünk, sajnos azonban kimaradtak a helyzetek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!