Sport

2016.09.25. 15:37

Böczögő Dorina új gyakorlata aranyat ért talajon

Az országos szerbajnoksággal vágtak bele a tornászok a második félévi versenyprogramba.

BEOL

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a budapesti tornacsarnokban rendezett ob-n a nőknél a dunaújvárosi Kovács Zsófia brillírozott, a szombati felemás korlát után vasárnap gerendán hozta el az aranyérmet. Ugyanez a szer Divéky Lucának ezüstöt, a kétszeres olimpikon békéscsabai Böczögő Dorinának bronzérmet hozott. Böczögő talajon új gyakorlatát mutatta be, és noha az első sorban hibázott, így is nyert. Második lett Al-Salty Dália, míg a harmadik hely Dévai Boglárkának jutott.

Az előző nap ugrásban Dévai Boglárka hozta remek formáját, így nyakába kerülhetett a jól megérdemelt aranyérem. Második helyen Böczögő Dorina végzett, aki az ugrás kivételével minden szeren címvédőként indult el, Divéky Luca bronzéremmel zárt.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint rendkívül sokan voltak kíváncsiak az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Berki visszatérésére, aki telt ház előtt mutathatta be gyakorlatát a budapesti tornacsarnokban. — A végén ugyan hibázott, leesett a szerről, de így is a nevéhez méltó elegáns bemutatóval tért vissza — áll a beszámolóban.

A férfiaknál Vágner Levente lett a mezőny legjobbja, öt szeren is érmet szerzett a két nap alatt. A verseny első napján gyűjtött talaj-arany, ló-bronz és gyűrű-ezüst mellé a második napon korláton aranyérmet szerzett, nyújtón a második helyen végzett.

A női verseny végeredménye. Ugrás: 1. Dévai Boglárka (Delfin SI SE) 13, 675, 2. Böczögő Dorina (TC Békéscsaba) 13,525, 3. Divéky Luca (KSI SE) 13,025. Felemás korlát: 1. Kovács Zsófia (Dunaferr SE) 13,400, 2. Dévai Boglárka 11,100, 3. Divéky Luca 11,000. Gerenda: 1. Kovács Zsófia 13,900, 2. Divéky Luca 12,750, 3. Böczögő Dorina 12,550. Talaj: 1. Böczögő Dorina 12,550, 2. Al-Salty Dália (KSI SE) 11,750, 3. Dévai Boglárka 11,400.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!