Közélet

2016.09.25. 13:24

Elhagyott mobil: olvasónk mond köszönetet a becsületes férfinak

Berczy János. Így hívják azt az embert, aki megtalálta a telefonom és visszaadta. Ezúton köszönöm a becsületességét. Megnyugtató, hogy vannak még ilyen rendes emberek. Vajon hány Berczy János él itt a városunkban, a megyében, az országban?

Hankó András

Ma, ha talál valaki valamit az utcán, azt azonnal a magáénak tekinti. A találtam kifejezés ma nem jelent mást az átlagember számára, csak azt,  hogy az most már az övé.

Régebben ez nem így volt, emlékszem, hogy a nagyapám talált egy kulcscsomót. Bevitte a közeli boltba és ki rajzszögezett egy papírt a talált helyen. „Találtunk egy kulcscsomót, a boltban át lehet venni”. Még volt emberség, empátia az emberekben. Nem kell visszahozni a múltat, de az emberek megint lehetnének emberek.

Ha nem talált tárgyakról beszélünk, hanem segítségnyújtásról, akkor elmondható, hogy ha ma összeesik valaki az utcán, kevés esélye van arra, hogy valaki odamenjen hozzá és segítsen neki. Valószínű, hogy hamarabb kizsebelik, minthogy mentőt hívnának.

Azt szeretném, hogy minél több Berczy János éljen közöttünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!