Sport

2016.09.25. 10:38

Tálasék készülhetnek az Eb-re a románok ellen

Két maratoni hosszúsági mérkőzést vívott a magyar női válogatott az Európa-bajnoki selejtező 2. fordulójában, a lengyelországi Bielsko-Bialában.

BEOL

A két 3:2-es diadal azt jelenti, hogy a vasárnap este befejeződött Lengyelország elleni találkozótól függetlenül csoportmásodikként továbbjutott a magyar csapat és október első hétvégéjén Románia ellen játszik egy oda-visszavágós csatát az Eb-részvételért.

A három békéscsabaival — Molcsányi Ritával, Tálas Zsuzsannával és Szakmáry Grétával — megerősített magyar együttes Finnországgal játszotta első meccsét, s ha három, vagy négy szettben győz, már biztosan továbbjut a csoportból. A lányok „csak” 3:2-re hozták a találkozót, így az észtek ellen még kellett egy pont.

Minden páratlan játszmát nyertek, az elsőt és a harmadikat is 23-ra, az utolsót 9-re. A magyarok legponterősebb játékosa Szakmáry Gréta lett, aki 25 egységet szorgoskodott össze, míg Tálas Zsuzsannának egy pontot érő ásza mellett számtalan hasznos megmozdulása is volt. Liberóban Molcsányi Rita a megszokott csupaszív játékot hozta.

Az észteket szombaton ugyancsak 3:2-re vertük, hullámzó játékkal. Szakmáry 21, Tálas pedig 6 pontot szerzett.

Magyarország—Finnország 3:2 (23, —18, 23, —22, 9); Magyarország—Észtország 3:2 (16, —20, —23, 14, 13).

Címkék#röplabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!