Közélet

2016.08.19. 21:15

A szülőföld milyen otthonunk lesz - rajtunk is múlik

Az orosháziak a Szent István szobornál gyülekeztek pénteken délután, ahol az önkormányzat tartotta a megemlékezést.

cs. i.

Dávid Zoltán polgármester ünnepi gondolataiban így fogalmazott: — Ezer nehéz, gyakran vérzivataros év. Nem egyszer újjá kellett építenünk porig rombolt otthonunkat. De a nehéz években is mindenkor segített bennünket  a szent istváni örökség: önbecsülésünket megőrizve hinni és cselekedni elszántan a haza érdekei szerint. Úgy hiszem, nincs nagyobb érték, mint a szülőföld, amely otthont ad, a szerető család, mely ezer szállal kötődik ahhoz a néphez, amelyből vétetett, és végül maga a nép, melynek minden tagja testvér – bajban és örömben egyaránt – mondta.

Úgy folytatta: – Ezer szállal kötődünk egymáshoz, és a szülőföldünkhöz, mely bölcsőnk,  és majdan sírunk is. Összetartozunk, és e kötelék ezer évvel ezelőtt, István uralkodása alatt szövődött, a történelem viharaiban pedig még erősebbé, eltéphetetlenné edződött. Noha az évszázadok viharai a mi nemzetünket sem kímélték, mégis, István életműve rendületlen, mi pedig itt vagyunk. Ha meg is fogyatkoztunk, de nem törtünk meg, él nemzetünk e hazán. A nagy király művét folytatnunk kell, amíg áll ez az ország.  Rajtunk múlik, hogy a magyar állam 21. századi építménye  milyen otthonunk lesz. Kívánom, hogy Szent István példája ne csak államalapításunk ünnepén, hanem az év minden napján segítsen bennünket ebben a munkában, melyet a nemzetünkért, hazánkért végzünk.

Az ökumenikus kenyérszentelés után a Molnár Dixileand Band és St. Martin szórakoztatta Orosháza főterén a közönséget.

Címkék#Orosháza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!