Közélet

2016.07.28. 15:07

Több utcában is megújul az útalap Sarkadon

Több utca kapott, illetve kap a közeljövőben vadonatúj útalapot Sarkadon, folytatódik a tavaly novemberben az időjárás miatt félbe szakadt fejlesztés – tájékoztatott dr. Mokán István, a város polgármestere.

L. B.

Emlékeztetett, hogy tavaly ért véget a majd’ 2 milliárd forintot felölelő szennyvízberuházás Sarkadon. Ehhez kapcsolódva, azonban nem támogatott műszaki tartalomként aszfaltoztak újra közel harminc utcát, illetve azokban az utcákban, ahol nem volt burkolat, elkezdődött az útalapok megújítása. Ehhez a Sarkadi Csatornamű Társulat és az önkormányzat biztosította a szükséges 100 millió forint nagyságrendű forrást.

– A szennyvízhálózat bővítését és a szennyvíztelep korszerűsítését, felújítását célzó projekt kizárólag a nyomvonali helyreállításra biztosított támogatást – mondta a városvezető.

Kiemelte, hogy az aszfaltozás véget ért tavaly, de az időjárás nem tette lehetővé, hogy valamennyi útalapos utcában is megtörténhessen a tervezett rekonstrukció. A munkálatok ezért novemberben leálltak, és így az újteleki városrészben, az egyes, a kettes és a hármas választókerületekben több útalapos utca tekintetében maradtak elvégzendő feladatok. Ám a városvezetés ígéretet tett a folytatásra, és – mint mondta – ennek beváltása zajlik jelenleg is.

Több utcában már megújult az útalap, például a Nagy Sándor, a Dembinszky vagy a Csokonai utca egyes szakaszain, és most a Sas, a Nyár és a Március 15. utcában zajlanak a munkálatok. Sarkad polgármestere, illetve Oláh János és Murok Ferenc önkormányzati képviselők hangsúlyozták, hogy a kivitelező városgazdálkodási iroda jó minőségű, igényes munkát végzett, amely tovább folytatódik majd többek között a Lehel és a Temető utcákban is.

– Természetesen nem csak a szennyvízberuházás által érintett útalapos utcák igényelik a felújítást – mondta dr. Mokán István, hozzátéve, a város a munkák folytatására törekszik.

Ennek mentén letörették a Sarkadkeresztúri úti telepen lerakott követ, mint kiváló alapanyagot. Emellett letörették a Kinizsi-sporttelepen található, ott évtizedek óta tájsebként éktelenkedő, nem használt, igen balesetveszélyes medence betonszerkezetét is.

– Ennek köszönhetően egyrészt megszűnik egy balesetveszélyes tájseb, másrészt kiváló zúzalék keletkezik, ami szintén felhasználható útalapok korszerűsítésére – folytatta a városvezető. – Tehát további utcákban újulhat meg az útalap őszig.

Címkék#sarkad

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!