Közélet

2016.07.27. 18:08

„A lányok ugyanúgy jönnek vadászni” - Pokémon-őrület Orosházán is

Virtuális őrület söpör végig a főtereken, meg a fiatalok körében — ezt erősítették meg megyénk több településén. Megtaláltuk a Pokémon Go! Orosháza és Környéke Csoport szóvivőjét. Kíváncsiak voltunk, mennyire fertőző a dolog. Kiderült, nagyon.

Cs. I. - Fotók: AFP

2895325 07/19/2016 Nintendo's Pokemon Go on the screens of mobile phones. Maksim Bogodvid/Sputnik

Fotó: Sputnik

Elöljáróban leszögezzük: bandaháború tört ki Orosházán. De nem véres! A pokémon-őrület járványszerűen terjed és nem kímél lányokat, fiúkat sem.

Lázár Deu érdeklődésünkre elmondta, a játék hivatalos megjelenése, az az július 16., szombat óta ellepték a játékosok a tereket és az utcákat Orosházán is. Alig van már üres pad a főtéren.

— A Pokémon Go! Orosháza és Környéke Csoport is ekkor alakult. Mára 90 fős baráti közösséggé nőtte ki magát. Ehhez csupán 5 nap kellett. Annyian jönnek oda hozzánk mások is az utcán az új játékosok és az érdeklődők közül, hogy látszik, egyre jobban és dinamikusabban fejlődünk az elkövetkezendő időszakban. Ez az egész játék a városban példátlan mozgalomnak számít, ugyanis Orosházán általában mindenki hazament munka után, a számítógépe előtt élte túl a szürke hétköznapokat és a hétvégéket egyaránt.

— Most (mivel a Pokémon Go! játékot az utcákon és tereken játsszák egy GPS-alapú rendszeren) a városban különböző, 10-20 fős csapatok, úgynevezett raidek járják délutánonként, akár éjszakába nyúlóan a várost. Soha nem tapasztaltam még ilyet. Habár egykor, a deszkás, bmx-es és break-táncos korszakban történtek hasonló esetek. Az persze még bőven az olcsó szélessávú internet előtt történt, a ’90-es évek végén és a 2000-es évek elején.

Megtudtuk, az orosházi játékosok között vannak fiatalok és idősebbek egyaránt, de nem csak fiúk.

— Lányok is ugyanúgy jönnek velünk pokémonokat vadászni. Mivel három csapat küzd egymás ellen a játékban, néha tapasztalunk egy-két hergelő beszólást az interneten vagy élőben, de egyáltalán nem veszi véresen komolyan senki ezt az egészet, ugyanis elsősorban a közösségépítés okán olyan varázslatos a játék, nem pedig az azon belül megtalálható 3 banda háborúja miatt. Emlékezzünk csak, valamikor, a Pokémon-sorozatokban is ugyanezt csinálta Ash, Brock és Misty. Csak járták a világot pokémonok után vadászva és más pokémon mesterekkel küzdöttek meg, hogy kiderüljön, ki a legjobb. A mostani játékban pontosan ugyanaz történik, mint a világhírű animében, melyen több generáció is felnőtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!