Sport

2016.07.27. 17:42

Szezonnyitó fociértekezlet Békéscsabán

Szezonnyitó értekezletet tartott Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központban az MLSZ Békés Megyei Igazgatósága. A nap témája, az Elek megyei másodosztályú csapatának visszalépése is napirendre került a tanácskozáson.

BEOL

A soron kívül érkezett téma kapcsán elhangzott, hogy az Atletico Békéscsaba csütörtökig kapott haladékot arra, jelezze, kíván-e élni a váratlanul jött „beugró” szereppel. Nemleges válasz esetén a Dombegyházzal lesz teljes a megye másodosztályú mezőnye, amely már jelezte, hogy amennyiben felkérik rá, örömmel átveszi az Elek helyét.

A kialakult helyzetet némileg bonyolítja, hogy a csabai alakulat eredetileg átadta volna felnőtt együttesét a frissen szerveződő Csabai AK-nak, és csak utánpótlás csapatokat kívánt működtetni. A váratlan lehetőség azonban könnyen új megvilágításba helyezi a terveket, mivel a megye-kettes indulás jogát nem ruházhatja át. Ha belevág a másodosztályú kalandba az Atleticó, akkor a CSAK-nak kell minimum egy évvel elhalasztania a startot, ellenkező esetben viszont a már működő klub tűnik el felnőtt szinten a megyei focitérképről.

A megye III. osztályt érintő hír, hogy a Tótkomlósi TC élénken érdeklődik egy második számú együttes indításán, amelyet csütörtökig véglegesíthet. Amennyiben csatlakozik a mezőnyhöz, a fentebb említettek miatt is túlsúlyba kerül létszámában a Déli csoport. Ez esetben a jelenlegi mezőnyből átsorolnak egy egyesületet a északiakhoz. Erre földrajzilag Nagyszénásnak és Telekgerendásnak van a legnagyobb esélye. A folytatásban az időpont-módosításokat jelenthették be a klubok képviselői.

Itt főként az első két osztály dolgai kerültek terítékre, a legalsóbb szinten ugyanis még minden képlékeny és ez itt is érezteti negatív hatását. Az eredetileg kiadott programhoz képest előrehozzák a második vonal nyitányának egyetlen vasárnapi derbijét, a Bucsa—Kunágota meccset, amely délelőtt 10 órakor lesz augusztus 13-án.

Az egy héttel később esedékes megye egyes rajtról két találkozót hoztak augusztus 19-re. A Szarvas—Körösladány találkozó 17.30 órakor kezdődik, míg a Jamina—Szabadkígyós mérkőzést 18.00 órától rendezik.

A Magyar Kupa párosítását Steigerwald Ernő, a Békéscsaba 1912 Előre technikai vezetője sorsolta ki, aki a lila-fehér klub jóvoltából 3-3 darab éves bérletet ajándékozott minden megyei egyesületnek.

A sorozat első köréből felmentést kapott az idei megyei döntőt vívó Körösladány és Kondoros, a többi I. osztályú együttes és az egyke második ligás Lőkösháza az alábbi párokban játszik majd: Füzesgyarmati SK—Vésztői SE, Rákóczi Vasas SE—Szabadkígyósi SZSC, Lőkösháza KSK—Tótkomlósi TC, Dévaványai SE—Mezőkovácsházi TE, Jamina SE—Szeghalmi FC, Mezőhegyesi SE—Szarvasi FC.

A hat továbbjutó és a két erőnyerő augusztus 13-án újabb fordulót teljesít.

A tanácskozás végén a Játékvezető Bizottság tartott tartalmas előadást a szabályváltozásokról. Minden csapat kapott egy szabálykönyvet is, melynek értelmezését megkönnyítheti az elhangzott ismertető anyag, remélhetőleg minimálisra csökkentve ezzel a vitás helyzeteket az új szezonban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!