Sport

2016.07.27. 13:40

Búcsú: elindult az olimpiai menet Békéscsabáról

Szerdán délelőtt a városháza dísztermében bensőséges hangulatú ünnepség keretében búcsúztatták a riói nyári olimpiára utazó négy sportolót és három szakembert.

Verasztó Lajos, fotó: Lehoczky Péter

— A Rióba utazó négy olimpikon eddigi teljesítményével már kivívta a békéscsabaiak elismerését. Büszkék vagyunk arra, hogy a vidéki városok közül Szolnok, Eger és Győr hat delegáltja után Békéscsaba következik a sorban a maga négy indulójával. Békéscsaba útjára enged, épségben-egészségben várunk vissza benneteket – fogalmazott beszédében Szarvas Péter polgármester.

Vantara Gyula országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy az öt éve elkezdett sportprogram eredményei egyre jobban láthatók. — Sok sikert, jó szereplést kívánok Önöknek Rióban — zárta beszédét az országgyűlési képviselő.

A Kopp Békéscsabai AC gyaloglója, Kovács Barbara elmondta, szeretne egyéni csúcsot elérni a 20 km-es távon. Germán Tibor edző azt emelte ki, hogy tanítványa 13 évesen kezdett atletizálni, és három-négy év elteltével jöttek az eredmények.

Az atlétikai klub másik kiválósága, Márton Anita súlylökő hangsúlyozta, tizenhat év óta dolgozik együtt mesterével Eperjesi Lászlóval, akivel nagyon jól megértik egymást. Legutóbb Londonban nem lehetett ott edzője, de most elkíséri Rióba, és ez nagy segítséget jelent a számára. Anita új országos csúcsot szeretne elérni az atlétikai versenyek első napján, és pontszerző helyben reménykedik. 

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Fotó: Lehoczky Péter
[/caption]

A Békéscsabai Előre Úszó Klub idei Eb-ezüstérmes úszója, Bohus Richárd és itteni edzője, Szarvas János is egyéni csúcsot vár a 100 méteres gyorsúszásban, a 4x100-as vegyes váltóban pedig döntőbe jutást a magyar négyestől.

A Kopp Békéscsabai AC Eb-ezüstérmes gátfutója Baji Balázs arról beszélt, hogy szereti Békéscsabát, és szereti az atlétikai clubot, amelynek vezetésétől minden támogatást megkap. Az atlétikai küldöttséggel Rióba utazó ifj. Tomhauser István edző kiemelte, nem beszélnek arról tanítványával, hogy mit szeretnének elérni az olimpián.

A sportolóknak és edzőiknek Szarvas Péter polgármester, Hanó Miklós alpolgármester, a MOB tagja, és Vantara Gyula országgyűlési képviselő nyújtotta át a város ajándékát.

További részletek a Békés Megyei Hírlap csütörtöki számában. A Hírlapra itt fizethet elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!