Kultúra

2016.07.27. 12:50

Tovább száguld a Csabai Nyár!

Július utolsó hétvégéjén a jazz rajongóinak kedvez a program, hiszen az utóbbi években reneszánszát élő big band műfaj vizein evezve a Big Band Találkozóra várja közönségét a Csabagyöngye Kulturális Központ. (x)

BEOL

Július 29-én, pénteken, a szegedi Deák Big Band nyitja majd a találkozót. A 2009-ben alakult formáció tagjai este fél 8-tól kezdik koncertjüket a Csabagyöngye teraszán. Az este második fellépője a házigazda Csaba Big Band lesz.

A már három éves, Ilyés Miklós és Kajári János alapította együttes időközben országos és nemzetközi zsűri előtt is bizonyította, hogy a műfaj komoly hangszeres tudással rendelkező művelői.

Július 30-án, szombaton, a Gyula Big Band indítja az estét, szintén fél 8-tól. A Kepenyes Pál által vezetett együttest az alapító egykori diákokból hozta létre. Egyre bővülő repertoárjukban jazz, dixiland és latin feldolgozások szólalnak meg.

A találkozót a Grandmother’s Jam koncertje zárja, nem annyira a big band, sokkal inkább a funky műfaj és a helyi zenekar rajongótáborának kedvezve. A zenekarról és a Csabai Nyár további programjairól itt olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!