Közélet

2016.07.27. 11:46

Csinosítgatják a kórházkertet

Csinosítgatnák a betegek által a nyári melegben gyakran látogatott kertet Orosházán: a megmozdulás első részeként szerda délelőtt facsemetéket ültettek el.

cs. i.

Greksza Lászlóné ápolási igazgató a közösségi oldalon tett közzé egy felhívást, kérve a segítő szándékú embereket. Itt a nyár, vele a forróság, a kórház betegei szeretnek sétálni az árnyat adó fák alatt az udvaron. Az elmúlt években nem volt lehetőség az építkezések miatt arra, hogy csinosítsák, virágokkal beültessék a kórház kertjét — fogalmazott felhívásában.

— Van egy szép kápolnánk, amely köré megálmodhatnánk egy árnyas pihenőkertet a betegeinknek. Bizonyára akad olyan segíteni akaró orosházi, akinek van otthon egy cserép felesleges muskátlija, vagy évelője, amit nélkülözni tud és felajánlana a kórház udvarának a díszítésére. Talán a város kertészeteiben is található olyan egynyári növény, amit már nem tudnak eladni. Aki teheti, segítsen. A felajánlásokat juttassák el a szakrendelő harmadik emeletére, az ápolási igazgatásra – tette hozzá.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] A szerző felvétele
[/caption]

Az adakozó szándékú emberek, kertészek, vállalkozók megmozdultak. A város polgármestere, Dávid Zoltán és a főigazgató, dr. Duray Gergő is magánemberként adományoztak facsemetét (egy-egy császárfát), amit szerda délelőtt elültettek a kórház parkjában.

Címkék#Orosháza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!