Közélet

2016.07.26. 19:35

Támogatás az iskolához: több mint száznegyven diákot segítenek

A gyámhatóság által a gyerekek és fiatalok számára nyújtott tanévkezdési támogatás mellett a gyulai önkormányzat is segíti a családokat ezen a téren is — közölte kedden délelőtti sajtótájékoztatóján dr. Görgényi Ernő polgármester.

P. G.

— A város települési támogatásként a gyermek családban történő gondozásának költségeihez való hozzájárulásként nyújtott támogatást tud biztosítani azok részére, akik rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre nem jogosultak, de az iskoláztatás során jelentkező többletkiadások miatt anyagi segítségre szorulnak. A támogatás akkor állapítható meg, ha az egy főre számított havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 200 százalékát és a család tagjainak nincs vagyona. A meghatározott feltételek megléte esetén természetben, gyermekenként 5 800 forint értékű iskolakezdési Erzsébet-utalványt biztosít az önkormányzat, kompenzálva az iskolakezdéssel járó kiadások nehézségeit.

Dr. Görgényi Ernő kitért arra is, hogy a gyulai önkormányzat idén is a lehetőségek teljes kihasználása mellet vesz részt a „Nyári diákmunka” program megvalósításában, melynek célja: már diákkorban elősegíteni a fiatalok munkához jutását és ezzel a korai munkatapasztalat mellett a jövedelemszerzés lehetőségét is biztosítani számukra.

A nagy érdeklődésre tekintettel, a rendelkezésre álló keretösszeg figyelembevételével a július 1. és augusztus 12. közötti időszakban, 3 hetes időtartamokban 6 órás foglalkoztatással 143 diákot tudott bevonni a város a kezdeményezésbe az önkormányzat és intézményei, valamint gazdasági társaságai közreműködésével. A fiatalok jó néhány különböző munkakörben, animátorként, információs munkatársként, adminisztrátorként, gondnokként, karbantartóként, udvarosként dolgozhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!