Kék hírek, bulvár

2016.06.26. 07:43

Ammónia szivárgott egy húsüzemből Gyulán

A csővezeték meghibásodása miatt ammónia szivárgott a Gyulahús Kft. Kétegyházi úton található üzeméből vasárnap reggel.

bekes.katasztrofavedelem.hu

Mint az a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján olvasható, a helyszínre a város hivatásos tűzoltói mellett Békéscsabáról, Orosházáról, Mezőkovácsházáról és Mezőberényből is érkeztek hivatásos tűzoltók, akik közös erővel, három vízsugárral dolgoztak a szabadba ömlő ammónia mentesítésén.


A katasztrófavédelmi mobil labor mérései szerint a szél az ammóniát egy közeli szociális otthon irányába fújta, az intézményben lakó ötvennégy embert ezért átmenetileg elzárkóztatták. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat az ammóniaszivárgás száz méteres körzetében védőzónát jelölt ki.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Fotó: Kiss Zoltán
[/caption]
Daka Zsolt, a Gyulahús Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, egy csővezeték meghibásodása okozta a problémát.

Elhárítási tervüknek megfelelően az épültben tartózkodó rendészek a hiba észlelésekor, háromnegyed hat körül azonnal riasztották az ügyvezetőt, illetve a katasztrófavédelem szakembereit. A Gyulahús munkatársai kiiktatták a meghibásodott csővezetéket. Délelőtt 9 órára már teljes mértékben orvosolták a problémát. Személyi sérülés nem történt, és anyagi kár sem keletkezett a termékekben.



A katasztrófavédelmi mobil labor mérései szerint a szél az ammóniát egy közeli szociális otthon irányába fújta, az intézményben lakó ötvennégy embert ezért elzárkóztatták. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat az ammóniaszivárgás száz méteres körzetében védőzónát jelölt ki.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Fotó: Kiss Zoltán
[/caption]
A szivárgás végül megszűnt, a katasztrófavédelmi mobil labor legutóbbi mérései pedig már csak az üzem területén mutattak ki rendkívül alacsony értéket. Az útlezárást feloldották, a csarnok szellőztetését megkezdték. Elsődleges információk szerint a szivárgást a vízben oldódott ammónia párolgása okozhatta.

Címkék#kisváros

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!