Sport

2016.06.25. 20:59

Gera gólja lett a csoportkör legszebbje

Az európai szövetség szavazásán Gera Zoltán szerdai, portugálok elleni gólját választották a csoportkör legszebb találatává a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon.

BEOL

Mint megírtuk: az UEFA holnapjának látogatói szombaton 11 óráig szavazhattak az általuk legszebbnek tartott gólra a tíz jelölt közül. Gera találata a voksok 74 százalékát begyűjtve lett az első. A magyar középpályás kivételes rúgótechnikával kapuba juttatott lövése után a második legszebb Cristiano Ronaldo (17 százalék) sarkazása lett, míg Dimitri Payet (3 százalék) és Luka Modric (3 százalék) látványos bombái következnek a gólszépségversenyben.

Ha esetleg valaki nem látta volna: a Magyarország-Portugália találkozó 19. percében egy magyar szögletet követően a portugálok kifejelték a labdát, a tizenhatos vonalán a kapu felé álló Nani hátracsúsztatta, éppen Gera Zoltánhoz, aki mellel maga elé tette, majd 23 méterről a kapu bal alsó sarkába bombázta. A magyar válogatott ezzel szerezte meg a vezetést.

Érdekesség, hogy a felvételek visszanézése után fény derült arra, hogy Ronaldo sarkazásos gólját szabálytalanság előzte meg: a portugál támadó két kézzel ellökte Lang Ádámot, s a magyar védő így került lépéshátrányba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!