Sport

2016.06.25. 17:38

Először meccseltek

Izzasztó délelőttje volt a Békéscsaba 1912 Előre labdarúgóinak szombaton, de kitettek magukért — összesen hét gól termett a két mérkőzésen, amikor is háromszor tizenhárom perces játékrészben meccseltek egymással a két keret tagjai.

BEOL

Pályára léptek az új igazolások, Kelemen Dávid, Nagy István, Urbin Péter, valamint a próbajátékon lévők, Gránitz Patrik, Ihrig-Farkas Sebestyén és Paulik Ádám is.

Az első csapat egymás elleni csatájában az úgynevezett fehér csapat kezdte jobban a találkozót. Fabio, Fehér és a frissen igazolt Ihrig-Farkas is hasznosan futballozott. Bagi hatékony munkáját azonban a nagy kedvvel játszó Spitzmüller, Balog és Viczián is megnehezítette. Ivicevic kapusnak akadt dolga, hiszen Birtalan többször is megtornáztatta.

Az első játékrész nem hozott gólt, a másodikra azonban felpörögtek az események — úgy látszik Zoran Szpisljak vezetőedző rögtönzött tanácsai meghozták az eredményt. A 20. percben egy sarokrúgást követően még sikerült a fehéreknek menteni, de a visszaívelt labdát Urbin Péter mintaszerűen helyezte a kapuba, 0—1. A második játékrész vége előtt Ihrig-Farkas szerzett labdát, melyet egy az egyben Ivicevic kapusra vezethetett. Az akciót góllal fejezte be, ezzel egalizálta az eredményt.

A harmadik játékrészben megpróbálták döntésre vinni mérkőzést a felek. Egy szabadrúgás után még sikerült menteniük a fehéreknek, de közben Vicziánt fellökték a tizenhatoson belül, amiért teljesen jogosan büntetőt ítélt a játékvezető. Urbin állt a labda mögé és váltotta gólra a lehetőséget, Máthé kapusnak esélye sem volt. A végeredmény: 1—2 a narancs csapat javára.

A folytatásban az NB III-as keret hasonlóképpen háromszor tizenhárom percen keresztül izzasztotta egymást. A mérkőzés hőse egyértelműen Beszterczei Attila volt, aki mesterhármast produkált. Szépíteni csak a második játékrészben Konyecsni révén sikerült, így a végeredmény 3—1 lett a fehérek javára.

Békéscsaba 1912 Előre fehér csapat—Békéscsaba 1912 Előre Narancs csapat 1—2 (0—0, 0—1)
Fehér-csapat: Bényei Balázs, Fehér Zsolt, Kelemen Dávid, Fabio Nascimento de Oliveira, Bagi István, Takács Péter, Szalai Dániel, Nagy István, Ihrig-Farkas Sebestyén, Birtalan Botond. Narancs-csapat: Koszó Balázs Tibor, Huszár Gergő, Balog Zsolt, Juhász György/Damjanovic Slavko, Szélpál Norbert, Spitzmüller István, Vadász Viktor, Gránicz Patrik (Kozármisleny – próbajáték), Viczián Ádám, Urbin Péter.
G.: Ihrig-Farkas a 25., ill. Urbin a 20., a 31. percben.

Békéscsaba 1912 Előre II. fehér csapat—Békéscsaba 1912 Előre szürke 3—1 (3—0, 3—0)
Fehér csapat: Vozár Dávid, Takács János, Tatár Eduard, Tóth Gergő, Mácsai László, Ruzsa Zoltán, Orovecz Ádám, Beszterczei Attila. Szürke csapat: Pilán Márkó, Paulik Ádám (Újpest FC – próbajáték)/Juhász György, Szajkó Dévald, Szántó Mihály, Oláh László, Zámbori Dániel, Konyecsni Zoltán, Kun László, Tóth Dániel, Bozsó Milán. A két mérkőzésen szóhoz kapusok: Máthé Gábor, Baráth Bence, Ivicevic Márk (Budapest Honvéd-MFA – próbajáték). G.: Beszterczei a 4., a 6., a 13., ill. Konyecsni a 24. percben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!