Közélet

2016.06.21. 18:52

Tíz éves sikersztori

Tízéves születésnapját ünnepelte kedden a Budapest Bank Békéscsabai Bankműveleti Központja, amely ma már a pénzintézet és leányvállalatai operációs feladatainak mintegy 80 százalékát látja el. A 2006-ban 30 munkatárssal indult központ jelenlegi 750 alkalmazottjával Békéscsaba egyik legnagyobb foglalkoztatója. Méretét, hatékonyságát, banki tudásközpont jellegét, a munkakörülményeket tekintve egyedülálló operációs komplexum az országban.

Nyemcsok László

Fotó: LP2

Az eddigi tízéves működés alatt összesen csaknem 1900-an dolgoztak a Bankműveleti Központban, mely tavaly közel 166 millió forint iparűzési adót fizetett be a városnak. A központ havonta mintegy 340 ezer ügyfélhívást kezel, digitalizációs központjának köszönhetően minden iratot elektronikusan dolgoznak fel. Nagyon fontos szerepet kap a kollégák képzése: az erre fordított idő a teljes létszámra vetítve éves szinten 50 ezer óra, a friss belépők pedig munkaterülettől függően 80-160 óra tréningben részesülnek a belépést követő első évben.

A munkatársak átlagosan 5 éve dolgoznak a központban, csaknem 10 százalékuk pedig 10 éve, a központban mintegy 30-féle munkakör létezik. A nők és a férfiak aránya 73-27 százalék. Az elmúlt évben 120 munkatársnak, míg az elmúlt 10 évben az itt dolgozók csaknem felének sikerült előrelépnie karrierjében. Ahogyan a Budapest Bank, úgy a Bankműveleti Központ is befogadó munkahely, karrierlehetőséget kínál pályakezdőknek, az idősebb korosztály képviselőinek, kisgyermekes anyáknak egyaránt. Ezek az érdekes adatok, információk is elhangzottak kedden a születésnapi békéscsabai sajtóbeszélgetésen.

– A tízéves születésnap mellett egyéves évfordulóját ünnepeljük annak, hogy a Budapest Bank állami tulajdonba került, és ez egy sikeres esztendő volt – hangsúlyozta Németh Lászlóné nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkár. Hozzátette, a bank nemcsak pénzügyi eredményei miatt fontos állami vállalat, hanem azért is, mert olyan kormányzati, gazdaságpolitikai törekvések elérésében játszik szerepet, mint például az állami földhitelek közvetítése vagy az MFB Pontok működtetésében való részvétel. Minderre nem lenne lehetőség a Békéscsabai Bankműveleti Központ nélkül.
Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere kiemelte, a Budapest Bank a város egyik legnagyobb foglalkoztatójaként és adófizetőjeként immár egy évtizede támogatja a megyeszékhely fejlődését. A Bankműveleti Központ által biztosított minőségi munkalehetőség nagymértékben segíti azt, hogy sikerül Békéscsabára vonzani, illetve itthon tartani a magasan képzett, diplomás munkaerőt.

Zolnai György, a bank vezérigazgatója elmondta, a Budapest Bank töretlenül a szektor egyik legeredményesebben és legfelelősebben működő hitelintézete, amely fenntarthatóan nyereséges, tőkehelyzete erős.

– A békéscsabai Bankműveleti Központ hatékony működése, munkatársaink kiváló munkája döntően járult hozzá eredményeink eléréséhez és ügyfélkiszolgálásunk folyamatos fejlődéséhez – tette hozzá Zolnai György.

Lasetzky Frigyes, a Budapest Bank operáció és minőség vezetője, valamint a Bankműveleti Központ vezetője elmondta, jelentős részt vállalnak Békéscsaba fejlődésében, ennek keretében egy évtizede támogatják a város és a térség sport-, oktatási és kulturális életét, önkéntes munkával és adományokkal teszik szebbé, élhetőbbé környezetüket, kiemelt figyelmet fordítva a gyermekekre. A bank eddig közel 200 millió forinttal támogatta a békéscsabai oktatási intézményeket, a helyi verseny- és tömegsportot, a város legnagyobb rendezvényeit.

Lasetzky Frigyes sporthasonlattal is élt, kiemelte, egy futballpálya méretű létesítményben dolgoznak, de nem 22-en vannak egyszerre a „pályán”. Az ötezer négyzetméteres munkaterületük már 2008-ban megnőtt háromezer négyzetméterrel, és a Csaba Center tulajdonosai, vezetői a kezdetektől mindenben a segítségükre voltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!