Közélet

2016.06.15. 09:07

Falunap táblaavatással

Ünnepélyes keretek között, a hunyai falunap részeként avatták fel a község közigazgatási önállóvá válásának 70. évfordulója alkalmából készített emléktáblát szombaton.

P. G., Fotó: Ambruzs-Szabó József

Az eseményen beszédet mondott Hegedüs Roland polgármester és Dankó Béla, a térség országgyűlési képviselője. Az emléktáblát Czank Gábor plébános szentelte fel.

A hunyai falunap bővelkedett az érdekességekben. Megmérkőztek a csapatok a Falunap kupáért, volt kézműves foglalkozás, bemutatót tartott és játékos vetélkedőt rendezett a VIDRA Járási Mentőcsoport.

Ugyancsak bemutatóval kedveskedett az érdeklődőknek a hunyai, csárdaszállási, gyomaendrődi önkormányzati tűzoltóság is. Az ebédről, a kiváló babgulyásról az önkormányzat és az Ótemplomi Szeretetszolgálat gondoskodott. A Viharsarki Motoros Baráti Társaság felvonulását követően, megkezdődtek a színpadi műsorok. Fellépett Bodrogközi Rita és a Körösmenti Táncegyüttes.

A Hunya Községért Kitüntető Cím 2016 elismerést Várkonyi Elemér Tibor és Szmola Illés vehette át. Volt óriástorta, fellépett Sihell Ferry és Henna, Aradszky László és a For Ever együttes is. A Hunyai Nyugdíjas Klub énekes csokra után a Rumba TSE versenytáncosai mutathatták be tudásukat.

Az este sztárvendége a Desperado együttes volt, a talpalávalót a Kamuti Betyárok szolgáltatták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!