Közélet

2016.05.30. 18:20

A magyar hősökre emlékeztek Békéscsabán

Az emléknap alkalmából a magyar hősök előtt hajtottak fejet hétfőn Békéscsabán, a Németh Lajos utcai hősi temetőben.

L. B.

Ennek keretében műsort adtak az Erzsébethelyi Általános Iskola tanulói, valamint beszédet mondott Kovácsné Szatyin Ildikó pedagógus.

– A hősök az átlagosnál kiválóbb jellemmel bírnak, olyan rendkívüli tulajdonságokkal vannak felvértezve, melyek képessé teszik arra őket, hogy nem mindennapi, rendkívüli, önfeláldozó tetteket hajtsanak végre – mondta. Ezek a képességek, erők nemcsak testileg, fizikailag nyilvánulnak meg, hanem lelki, szellemi értelemben is.

– A honfoglalástól a tatárjáráson, a török hódoltságon, a Rákóczi-féle szabadságharcon, az 1848/49-es forradalmon és szabadságharcon keresztül az első és második világháborúig olyan hősök alakították a magyar történelmet, akikre méltán lehet büszke az utókor – hangsúlyozta a nemcsak civilként, hanem önkéntes tartalékos honvédként beszélő Kovácsné Szatyin Ildikó.

Elmondta, hogy az önkéntes tartalékos katonák – bevonva az általános és középiskolásokat is – gondozzák a világháborúban elesett honvédek sírhelyeit szerte az országban, ezzel is segítve, hogy ne merülhessenek feledésbe a dicső elődök és tetteik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!