Közélet

2016.05.29. 21:20

Humanitárius települések elismerése

A város intézményeinek, vöröskeresztes aktivistáinak köszönhetően Mezőkovácsháza büszkén viseli a Humanitárius Település címet.

Cs. I.

A Vöröskereszt 135., az ifjúsági vöröskereszt 95. születésnapján, szombaton itt rendezték meg e cím birtokosai országos találkozójukat.

A Magyar Vöröskereszt, illetve a 32 humanitárius település vezetői az ország minden részéből érkeztek. Magukkal hozták azt a vándorbotot, amit egy éven át Mezőkovácsháza őrizhet. A házigazdák helyi értékekkel, specialitásokkal lepték meg a vendégeket.

Tóth Zoltánné megyei igazgató elmondta, nem volt véletlen a helyszínválasztás: Békés megyéből Mezőkovácsháza és Telekgerendás viseli ezt a megtisztelő címet. A szakmai program keretében téma volt a lakosság életminőségének a javítása önkormányzati és civil összefogással. Bejelentették továbbá, hogy a Humanitárius Település címre kiírt idei pályázaton Békés megyéből Lőkösháza sikerrel túljutott az első pályázati körön. A véradók kamionja egész nap fogadta az önkénteseket, több mint ötvenen jelentek meg ezúttal.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!