Sport

2016.05.28. 21:01

Élre állt az Orosháza

A második félidőben az Orosháza szabályos rohamot indított, az így szert tett előnyt pedig meg is tartották a játék végéig.

BEOL

Kőnig-Trade Balmazújvárosi KK—Orosházi FKSE-Linamar 21—26 (10—12)
Kézilabda NB I-es férfimérkőzés. Rájátszás a 7—14. helyért. Balmazújváros, 600 néző. V.: Bán, Szloska. Balmazújváros: Paul — Lazics, Simovics 1, Balda 2, MORVA 2, Hanták 2, Kekezovics 3.Cs.: Pajkó (kapus), Balázs 1, OLÁH 5 (2), Vranac 3, Pérez 2, Temesvári, Korsós, István. Vezetőedző: Füzesi Ferenc. Orosháza: MIKLÓS — KOMPORÁLY 5, Suhonjic 1, Milas, MAZICS 3, RADOJEVICS 2, Németh L. 3. Cs.: Herjeczki (kapus), Szeitl, Stranigg 3, Knezevics 6 (5), Berta, Cemas 1, Varsandán Á. 2, Németh G., Pásztor M. Vezetőedző: Vladan Jordovics.
Kiállítások: 12, ill. 8 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 8/5.
Az eredmény alakulása. 5. p.: 2—2. 14. p.: 4—4. 20. p.: 6—6. 41. p.: 10—17. 48. p.: 13—22.

Egy héten belül immáron harmadik mérkőzését játszotta az Orosháza az alsóházi rájátszásban, és a PLER Budapest elleni idegenbeli, majd hét közben a Komlóval szemben hazai pályán is botlott. Meg kell jegyezni azonban, hogy Vladan Jordovicsnak egyáltalán nincs könnyű dolga a csapat összeállításakor, hiszen minden mérkőzés után egyre bővül a sérültek listája, még úgy is, hogy egy-egy játékos felgyógyul.

A csoport élén álló Balmazújváros ellen igyekezett kiköszörülni a csorbát Vladan Jordovics alakulata, ami egyáltalán nem tűnt könnyű feladatnak. Mondjuk akadt törlesztenivalója a vendégeknek, hiszen az orosházi csatát a hajdúságiak nyerték. Az Orosházából Buday Dániel és Tárkányi Bence, valamint a pénteki tréningen megsérülő szlovén Igor Zabic is hiányzott, ellenben visszatért a honfitárs, Matevz Cemas.

Az első félidő első felében jól védekeztek a csapatok, de támadásban mindkét fél pontatlannak bizonyult. Orosházi szemszögből nem jelentett túl jót, hogy az első három hetesüket elhibázták, sorrendben Knezevics, Milas és Németh László személyében (a folytatásban ismét Knezevicsre került a sor, aki ezután mind az öt hetesét értékesítette). A 25. percben sikerült először kisebb előnyre szert tennie a vendégnek, 7—9-nél időt is kért Füzesi Ferenc, a hazaiak korábban hosszú évekig Orosházán tevékenykedő edzője. Gólváltást követően Jordovics edző is hasonló elhatározásra jutott, együttese pedig a szünetig megtartotta előnyét.

A 2. félidőt egy 5—0-s rohammal indította az Orosházi FKSE, a házigazdák a 42. percben lőtték az első találatukat, köszönhetően elsősorban a ziccereket és átlövéseket is nagy magabiztossággal hárító Miklós Gergőnek. Innentől kezdve Knezevicsék végig kézben tartották a mérkőzést. Nem inogtak meg egy percre sem, sőt, még fokozni is tudták a tempót, a lövések is rendre utat találtak a hazaiak kapujába. A 8. percben már tekintélyes, 9 gólos különbséget mutatott a villanyújság. A hazaiak hiába próbálkoztak, ebből a mélységből már képtelenek voltak visszakászálódni. A magabiztos orosházi csapatot még egy kettős kiállítás sem bizonytalanította el.

Az Orosháza magabiztos győzelmet aratott, egyben visszavágott az április 23-án elszenvedett hazai vereségért és átvette a vezetést az alsóházban. A zöld-sárgákra még egy találkozó vár, június 1-én Gyöngyösre látogatnak, s ha nyernének, a Balmazújváros—Komló mérkőzés eredményétől függetlenül az alsóház élén, az-az a hetedik helyen végeznének, ami csak eggyel lenne rosszabb a tavalyinál.

Füzesi Ferenc: —  Nem tudtuk felvenni a mérkőzés ritmusát, nem sikerült összeállnunk. Nem sikerült semmi, amit elterveztünk, sőt az sem, amit nem. Se támadásban, se védekezésben nem sikerült megvalósítanunk, amit szerettünk volna.

Vladan Jordovics: — Újra bebizonyítottuk, hogy idegenben sokkal jobban játszunk, mint otthon, még úgyis, hogy fontos játékosainkat kellett nélkülöznünk. Valószínűleg idegenben felszabadultabban tudunk kézilabdázni. Fantasztikus mérkőzést nyertünk meg, amely az egész csapat győzelme. Nagyon akartak a fiúk, szerették volna kiengesztelni a szurkolókat a hétközi fiaskóért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!