Közélet

2016.05.20. 15:59

Magával ragadó, mosolygós tanító

A mi szülői közösségünk jelöltje a díjra Zs. Nagyné Lakatos Ilona. Ő olyan tanító, akit mindenki elfogad. A szülők elismerik, tisztelik, segítik, tanítványai pedig rajongásig szeretik – kezdik az őt nevezők.

BEOL

– Munkatársaival baráti kapcsolatot ápol, együttműködő, támogató, segítőkész. Tanítványai szünetben is körülveszik, jelenléte biztonságérzetet sugároz. Napközben egykori felsős tanítványai is felkeresik, jó szót, útmutatást, segítő tanácsokat remélve. Büszkék arra, hogy Icus néni tanítványai lehettek.

Mint tanító jó megjelenésű, talpraesett, határozott, következetes. Közösséget és egyént egyaránt nevel. Tanítványaiban felfedezi a tehetséget, képes ki is bontakoztatni azt. A tanulói rendszeresen szépen teljesítenek a versenyeken. A hátrányos helyzetűeket felkarolja, vigyázó tekintetével szemmel tartja, segítik őket.

– Vidám alaptermészetű, mosolygós, kedves tanító néni. Kisugárzása van, szuggesztív, magával ragadó. Bárkire képes hatni, kiváló előadói készségekkel rendelkezik. Vezérlő elve a szeretet, cselekedeteit a szíve, lelke vezérli.

Mint fogalmaznak, módszertanilag rendkívül kulturált. Fogékony az újra, kész óráira egy-egy újabb ötletet elővarázsolni. Órái játékosak, hangulatosak. Szereti a humort, ő maga is él ennek lehetőségével. A drámapedagógiában, mozgáskultúrában is otthonosan mozog. Programokat szervez, műsorokat, bemutatókat állít össze.

A pedagógiai problémákat azonnal kezeli, a konfliktusok megoldásában felkészült. A legszigorúbb tanítók közé tartozik, de egyben a legjobb barát is. Tanítványai imádják, ragaszkodnak hozzá, óráit élvezik. Önmagával szemben maximalista, alapos, igényes. Sokat követel, mert rengeteget ad.

Nyitott, kreatív, igazságos, igaz ember. Mindezek mellett szerető anya és feleség, aki a leterheltsége mellett képes otthon is helyt állni, csodálatos gyermekeket nevelni.

A jelölt

Név: Zs. Nagyné Lakatos Ilona

Kategória: általános iskolai alsós pedagógus

Intézmény: Kossuth Lajos Általános Iskola (Füzesgyarmat)

Kategória: általános iskolai alsós pedagógus

Intézmény: Kossuth Lajos Általános Iskola (Füzesgyarmat)

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!