Közélet

2016.05.10. 12:53

Gyulára jön Zséda, videót küldött a városnak

Rendhagyó sajtótájékoztatót tartott kedden délelőtt dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere a fürdőváros polgármesteri hivatalában. Az eseményre ugyanis videóüzenetet küldött a népszerű énekesnő, Zsédenyi Adrienn Zséda, aki az idén első alkalommal életre hívott háromnapos gyulai Virágok Fesztiválján lép fel szombaton este 9 órától.

P. G.

Zséda elmondta, Gyula méltán híres a különleges történelmi környezet mellett meseszép virágairól is. Kiemelte, hétvégi koncertje is ennek jegyében a tavasz, a szépség és a virágok jegyében zajlik majd.

Dr. Görgényi Ernő arra hívta fel a figyelmet, hogy a rendezvénysorozat díszvendége Balatonfüred városa lesz, amelynek polgármestere, dr. Bóka István a Gyulai Virágok Vasárnapja megnyitóján köszönti majd a vendégeket.

Szászné dr. Várkonyi Adrienn, a város főkertésze kifejtette, a programsorozat pénteken nagyszabású konferenciával kezdődött, amelynek fő témájaként azt járták körbe, hogy a megváltozott városi klímában milyen növényekre lehet hosszú távon alapozni. Szombaton Ízek, illatok utcája néven helyi gasztronómiai és kézműves termékek bemutatója, vására lesz, délután koncertekkel.

A virágok vasárnapján rekordszámú, hatvannyolc cég, vállalkozás mutatja be és kínálja virágait, termékeit a mindig nagyszámú érdeklődő számára.

És hogy mit üzent Zséda? Íme:

Címkék#Gyula

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!