Kultúra

2016.05.04. 08:18

Nálunk folytatja turnéját a Szegedi Harsonaegyüttes

Az új lemezt népszerűsítő körút második állomása a Csabagyöngye Kulturális Központ lesz.

BEOL

A formáció egyetemistákból alakult még 2006-ban, miután az akkor már híres harsonaművész, dr. Gyivicsán György néhány tehetséges növendékében meglátta a lehetőséget.

Gyivicsán neve harsonaberkekben a világ minden táján ismerősen cseng. A művész páratlan képességei már a gyerekkorban feltűntek, később a Szegeden végzett konzervatórium után meg sem állt a freiburgi egyetemig.

Dolgozott a Berlini Rádiózenekarnál, Berlin vezető zenekari művészeivel létrehozta a General Brass-t és 2003-ban a Porciaban megrendezett nemzetközi harsonyaversenyről első helyet hozott el. Később ugyanitt már zsűritagként szerepelt. Elismerését tovább bizonyítja, hogy gyakorta hívják a világ minden pontjáról vendégelőadónak, valamint három évig volt a Katari Filharmónikusok első harsonása.

A Szegedi Harsonaegyütessel első önálló koncertüket 2009-ben adták, és azóta is rendszeresen fellépnek Szegeden, Békéscsabán és külföldön is. Időközben a tanítványok elvégezték az egyetemet, ám ettől függetlenül a csapat együtt maradt. Több tagja hazánktól távol gyarapította tudását, melyet önállóan és az együttesben is kamatoztatnak.

Tevékenységük kiemelkedő, hiszen azontúl, hogy a rézfúvós hagyományokat ápolják, több műfajban, stílusban is megállják helyüket. A színes repertoárban reneszánsz dallamoktól kezdve kortárs zenéken át, jazz művek és filmzene adaptációk is megtalálhatóak.

Legújabb, New Horizons néven futó albumukat 2016. május 10-én promótálják a Csabagyöngye Hangversenytermében, 19 órától. Az előadásra a belépőjegyek 800 forintért válthatóak, ám amennyiben csoportos kedvezménnyel szeretnének élni vendégeink, tíz, vagy több jegy vásárlása esetén, ez az ár 500 forintra módosul.

Közreműködnek:
Gyivicsán György
Major Lilla
Asztalos Tamás
Sebestyén István
Pálfy András
Czirok Zoltán
Sztranyák Dávid
Vörös Péter harsonán

valamint:

Bakró-Nagy György - tuba
Szegény István, Vízhányó Máté - ütőhangszerek

A koncerten felhangzó művek hangszerelőjeként a műsort Simon Áron ismerteti és vezeti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!