Közélet

2016.05.03. 07:46

Ezt nézze meg: "pitypangos" szökőkút nőtt ki a földből Békéscsabán

A látványos köztéri elemet hétfőn avatták fel a vasútállomás előtt. Egyik különlegessége, hogy időnként gőzfúvókák működnek körülötte.

beol.hu, Fotó: Imre György

Fotó: IMRE GYORGY

Beüzemelték a békéscsabai vasútállomás előtti új szökőkutat - adta hírül a Viharsarok vasútja blog, amelyik több, sötétedés utáni fotót közölt a valóban látványos, gömb alakú építményről.

Loppert Dániel, a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója lapunknak elmondta, egyelőre próbaüzemben működik a szerkezet, melynek éke egy 150 centiméter átmérőjű gömbszobor. A 2,6 méter magas szökőkutat, mely idehaza egyedülálló, éjszakánként 370 fényforrás világítja meg és a plusz látványelemként ködösítő, valamint párásító berendezéssel ugyancsak felszerelték. Nézzék csak:

Loppert Dániel elmondta, többen érdeklődtek arról, hogy a 35 milliárd forintból felújított vasútállomáson mikor vehetik igénybe a lifteket. Megtudtuk, jövő héten ott is elindul a próbaüzem. Mindeközben folyik az egyeztetés az önkormányzattal az üzemeltetés részleteiről, ennek lezárultát követően működik majd minden a terveknek megfelelően a vasútállomáson.

A kommunikációs igazgató hozzátette, a beruházás utolsó simításait végzi a kivitelező, egyebek közt tereprendezés és a szervizutak aszfaltozása szerepel a hátralévő teendők sorában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!