Sport

2016.05.02. 11:08

Válaszolt az MLSZ: Orbán csapata biztosan nem marad az NB I-ben

Az MLSZ egyetlen válasszal eloszlatta a napokban felmerült kérdéseket: mindenképpen NB II-es klubbal töltik fel a megüresedett helyeket.

Fotó: MTI

Labdarúgó NB I - Puskás Akadémia - Békéscsaba

Fotó: Illyés Tibor

A 24.hu írta meg korábban, hogy az első osztálytól búcsúzó Békéscsaba és a Felcsút helyét a második vonalból a Gyirmót és a jelen pillanatban második helyen álló Kisvárda venné át, csakhogy utóbbiak a következő idényben is a második vonalban indulnak. Ezért felmerült, hogy az MLSZ esetleg egyedi döntést hoz majd. Nem így lesz.

A szövetség kedden a Nemzeti Sport kérdésére megírta, semmiképpen sem maradhat bent NB I-ből kieső klub az élvonalban, mindenképpen NB II-es csapattal töltik fel a mezőnyt.

Mivel azonban a feljutásra esélyes klubok közül (a Gyirmóton kívül) a Balmazújváros anyagi okok miatt nem kért, a Kisvárda késedelmi okok miatt nem kapott licencet, a Csákvár pedig egyáltalán nem gondolkodott az első osztályban, valószínűleg a Mezőkövesd vagy a ZTE jut majd fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!