Sport

2016.04.30. 22:54

Tartalékos „hadsereg”

A lila-fehérek nagyon mélyről jöttek fel, volt is lehetőségük a pontszerzésre a jó erőkből álló MTK Budapest ellen, ám egy figyelmetlenség és egy fegyelmezetlenség miatt ez nem sikerült.

BEOL

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE—MTK Budapest 23—24 (12—10)
Kézilabda. NB I-es női mérkőzés. Rájátszás a 9—12. helyért. Békéscsaba, 500 néző. V.: Horváth, Marton. Békéscsaba: Terenyi - GÁVAI 4, Glusica 3, Dajka, NYIKOLAJENKO 11 (4), ZÖLDI-TÓTH 3, Kovács A. Cs.: Futaki, Misailovics (kapusok), Bottó, Diószegi 2, Szabó V. Mb. edző. Szabó Károly. MTK Budapest: Ignácz-Pető - Balog B. 4 (4), Horváth D., KOVÁCS G. 3, DAKOS 5, Barna 1, Hosszu 2. Cs.: Putz (kapus), Bacsikova, Szádvári 1, Gera 2, Termány, FALUVÉGI 4, GORILSKA 2. Vezetőedző: Golovin Vlagyimir.
Kiállítások: 6, ill. 8 perc. Hétméteresek: 4/4, ill. 4/4.
Az eredmény alakulása. 10. perc: 6—3. 20. p.: 8—9. 38. p.: 14—15. 23. p.: 20—22. 58. p.: 23—23.

Erősen tartalékosan készült a Békéscsaba soron következő összecsapására az alsóházat vezető MTK Budapest ellen, hiszen a megműtött Walfisch Mercédesz, a vállát fájlaló Mihálffy Adrienn és a szintén sérült Tóth Sára mellett az irányító Szögi Tímea is hiányzott. Visszatért ugyanakkor Dajka Bettina, akinek azonban kell némi idő ahhoz, hogy utolérje magát.

A hazaiak kezdték jobban a találkozót, a 10. percben már 6—3-ra vezettek, de valamilyen rejtélyes okból kifolyólag a lila-fehérek érthetetlen módon belealudtak a mérkőzésbe, a felbátorodó MTK-sok persze kapva-kaptak az alkalmon és előbb kiegyenlítettek, majd a 20. percben a vezetést is átvették.

Nem ez jelentette azonban az egyetlen fordulatot az első játékrészben, mert a békéscsabaiak szervezettebbé tették a védekezésüket, különösen Glusica tette határozottan a dolgát. Támadásban Olha Nyikolajenko régi önmagát idézve sorozatban gyártotta a gólokat, és a nagyon rutinos Zöldi-Tóth Kata is be-besegített e téren. Az igyekezett még a szünet előtt gyümölcsözött, és az Előre NKSE megfordította az eredményt.

Bizakodva tekintett a publikum a második félidő elé, csak éppen arra nem számított, hogy Golovin Vlagyimir csapata sokkal hosszabb kispaddal rendelkezik, aki gyakorlatilag sort cserélt. A négy friss ember valódi erősítést jelentett a fővárosiaknak: Faluvégi, Gera, Szádvári és Gorilska nagyon agilisan kézilabdázott, és nem mellékesen gólerősen is. Nem egészen nyolc perc elteltével már újra az MTK Budapest vezetéséről tanúskodott az eredményjelző tábla.

Állandósult a vendégek fölénye, ám némi meglepetésre kezdtek magukra találni a békéscsabaiak. Szépen lassan elolvadt az MTK előnye, az 58. percben sikerült behoznia hátrányát a Békéscsabának. Másfél perccel a dudaszó előtt már a vezetésért támadhattak a lila-fehérek, azonban ahelyett, hogy nyugodtan végigjátszották volna az akciót, gyorsan eladták a labdát, amelyből Faluvégi villámgyorsan végigszáguldott a pályán és gólt lőtt. Közben Dajka két kézzel meglökött, amiért piros lappal kiállították. Emberhátrányban fejezte be a mérkőzést a Csaba, és már nem sikerült kiegyenlítenie.

A lila-fehérek nagyon mélyről jöttek fel, volt is lehetőségük a pontszerzésre a jó erőkből álló MTK Budapest ellen, ám egy figyelmetlenség és egy fegyelmezetlenség miatt ez nem sikerült. Talán, ha Szabó Károly edzőnek nagyobb a variációs lehetősége (a belső posztokon Szabó Valérián kívül gyakorlatilag nem volt más bevethető játékos), más eredmény születik. Bár a vendégek edzője, Golovin Vlagyimir is arra panaszkodott, hogy sok a sérültjük, azért így is akadtak minőségi cseréi, akik a második félidőben gyakorlatilag meg is nyerték a találkozót.

Szabó Károly: — Mindkét félidőben volt egy hullámvölgyünk, amikor futottunk az eredmény után. Támadásban sokat hibáztunk, a végjátékban pedig fegyelmezetlenek voltunk. Golovin Vlagyimir: — Az idegek csatája volt, mindkét csapatot sérülések tizedelték, szerencsés végjátékkal nyertünk.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!