Sport

2016.04.30. 20:31

Harapósabb volt a Gyöngyös

Két ellentétes félidőnek voltak szemtanúi a nézők, de inkább az elsőben látottaknak örültek, mert akkor még vezetett és jól is kézilabdázott a csapat.

BEOL

Orosházi FKSE-Linamar—B. Braun Gyöngyös 25—28 (16—14)
Kézilabda NB I-es férfimérkőzés. Rájátszás a 7—14. helyért. Orosháza, 350 néző. V.: Herczeg, Südi. Orosháza: Herjeczki — Pásztor M. 1, Németh G. 2, Zabics 4, Milas 4, Radojevics 3, Németh L. Cs.: Miklós (kapus), Buday 1, Szeitl, Stranigg 4, Knezevics 2 (2), Suhonjic 1, Varsandán, Mazics 2, Tárkányi 1. Vezetőedző: Vladan Jordovics. Gyöngyös: Tamási — Ménfői, Becsirovics, Koller, Oliveira 3, Bali 4, Kovacsics. Cs.: HUDÁK (kapus), SÁNDOR Á. 5, Jovetics, Nagy B. 6 (5), Debreczeni 1, Marczinkó 6, Mester 1, Savo 1, Szalafai, Juhász K. 1. Vezetőedző: Debre Viktor.
Kiállítások: 10, ill. 4 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 6/5.
Az eredmény alakulása. 10. p.: 5—5. 20. p.: 11—9. 24. p.: 13—11. 41. p.: 17—20. 43. p.: 18—22. 54. p.: 23—27.


Buday Dániel sérülten vállalta a játékot a hazaiaknál, Komporály Attila és Cemas Matevs ugyanakkor még mindig nem egészséges, ezért be sem nevezték a mérkőzésre. Jó hír volt viszont Emir Suhonjic színrelépése, aki két találkozót hagyott ki, mire a szombatira felépült.
 
Működött a csapatjáték, bejöttek a megoldások, és ha nem is túlságosan nagy különbséggel, de végig vezetett az Orosháza.

Nem tudni, hogy mi történt a szünetben, de a második felvonásra egy egészen más felfogású hazai alakulat jött ki. Kilenc perc elteltével egy gólra futotta, míg a megtáltosodó gyöngyösieknek ötre is. Megjött a vendégek önbizalma, uralták a mérkőzést, a hazai zöld-sárgák pedig futottak az eredmény után. Történtek felzárkózási kísérletek, Vladan Jordovics is igyekezett frissíteni együttesén, ám ezek nem vitték előre a csapatot. Azt a csapatot, amelyik a támadásokban állandó befejezéskényszerben volt, azt a csapatot, amelyik sokszor felelőtlenül eladta a labdákat.

Emellett a védekezés sem akart összeállni, a máskor magabiztos embereket most sorra becsapták a fürge vendégjátékosok. Volt különbség a kapusteljesítményekben is, míg hazai oldalon összesen tíz védést mutattak be a hálóőrök, addig a beálló Hudák egymaga tizenhatszor védett, olykor nagy bravúrokkal.

Az orosháziaknak bele kellett nyugodniuk, hogy ezen a napon már nem terem számukra babér, pedig a két ponttal jelentős előnyre tehettek volna szert az alsóház élcsoportjában az üldözők előtt.

Milan Mazics sem lehetett maradéktalanul boldog, pedig belőtte orosházi pályafutása 499., és 500. gólját is, de a mai két találat kevésnek bizonyult még a döntetlenhez is.

Vladan Jordovics: — Cserékkel több variációt is kipróbáltam, de az elképzeléseinket nem tudtuk valóra váltani. Debre Viktor: — Nagyon készültünk erre a mérkőzésre. A csapat a taktikai utasításokat maximálisan betartotta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!