Közélet

2016.04.29. 19:00

Gyermeknőgyógyászok Gyulán: a védőoltás is szóba került

A Magyar Gyermeknőgyógyász Társaság XXXVI. kongresszusát rendezik ezekben a napokban, pénteken és szombaton Gyulán.

P. G.

Dr. Németh Gábor, a Szegedi Tudomány Egyetem Általános Orvostudományi Kar Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika tanszékvezetője lapunknak elmondta, éppen negyven évvel ezelőtt rendezték meg az első ilyen jellegű konferenciát, míg maga a társaság 2011 óta működik a jelenlegi formában.

A szervezet korábban a Magyar Nőorvos Társaság szekciójaként működött, ugyanakkor munkájuk során számos olyan kérdés merült fel, ami szükségessé tette az önálló tevékenységet. A tanszékvezető elmondta, több aktuális téma is napirendre került, kerül az eseményen.

Egyebek mellett a gyermeknőgyógyászatban előforduló fertőzések, a gyermeknőgyógyászati megbetegedések, a HPV elleni védőoltások, a fogamzásgátlás a serdülőkorban, a sürgősségi fogamzásgátlás és az egészségnevelés egyaránt részletesen szóba került az előadások során. A női és a férfi agyról, a serdülőkori sürgősségi fogamzásgátlásról, a gyermeknőgyógyászati változásokról is érdekes információkat kapott a szép számú résztvevő.

Dr. Németh Gábor kiemelte, örömmel tölti el, hogy az utóbbi években már harmadik alkalommal ad Gyula otthon a rendezvénynek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!