Sport

2016.04.29. 16:59

Szépen szeretne búcsúzni az Előre az NB I-től

A NB I-es labdarúgó-bajnokság záró fordulójában, a már kiesett Békéscsaba 1912 Előre, a harmadik helyen álló Debreceni VSC csapatát fogadja szombaton 16.30 órakor a Kórház utcai stadionban.

Verasztó Lajos

Zoran Szpisljak, a lila-fehérek vezetőedzője így vélekedik az esélyekről: — A Loki érmet szerezhet, és ezzel nemzetközi kupaindulási joghoz juthat ha nyer a szombat délutáni találkozón. Mi a tavasszal mutatott teljesítményünket szeretnénk megismételni, bizonyítani egy jó csapat ellen, hogy fejlődtünk, ám sajnos az őszi lemaradásunkat nem tudtuk ledolgozni. Hazai pályán szépen szeretnénk búcsúzni, és mindent megteszünk majd egy jó eredmény elérése érdekében. Nálunk a Honvéd ellen kiállított Laczkó Zsolt nem szerepelhet, a többiek egészségesek.

A Békéscsaba várható összeállítása: Polekszics — Bényei, Vaskó, Damjanovics, Fabio — Spitzmüller, Takács P. — Viczián, Birtalan, Calvente — Punosevac. A kispadon: Mursits (kapus), Fehér Zs., Balog Zs., Szalai,  Piermayr, Hudák, Svedjuk foglalnak helyet.

A lila-fehéreknél a legutóbb kiállított, és hat mérkőzésre szóló eltiltást kapott Laczkó Zsolt nem léphet pályára.

Az Előre elleni eddigi két bajnoki találkozót a Loki nyerte. Az első fordulóban, a Békéscsabán rendezett találkozón kétszer is vezetett az Előre, ám a DVSC mindkétszer egyenlíteni tudott, majd a hosszabbításban Korhut szabadrúgását követően Bényeiről saját kapujába pattant a labda, így nyert 3—2-re a Debrecen. Aztán az ősz közepén rendezett debreceni összecsapáson a hazaiak 7—0-ra győztek.

A két csapat első osztályú örökmérlege Loki-fölényt mutat, 40 mérkőzésből 17-et nyert a DVSC, 13 döntetlen mellett 10-szer győzött a Békéscsaba. A legutóbbi 16 találkozón veretlen maradt a hajdúsági együttes, az utóbbi nyolc meccset pedig megnyerte. Az Előre utoljára még 1994-ben tudott nyerni a Loki ellen, akkor Debrecenben 2—0-ra diadalmaskodott.

A szombati találkozóra a vendégek sérültjei közül Szakály Péter és Horváth Zsolt is felépült. Máté Péter pedig letöltötte egymeccses eltiltását a legutóbbi bajnokin, így ő is visszatérhet. Egy biztos győzelem esetén dobogón végezne a DVSC. Kondás Elemér vezetőedző tervezett debreceni csapata: Verpecz — Lázár, Brkovics, Mészáros N., Korhut — Bódi, Jovanovic, Varga, Djelmic — Holman, Takács T.
várhatók.

A mérkőzés fokozott biztonsági besorolást kapott, így nagyobb mértékű rendőri jelenlét és időnként útlezárások várhatók. A hazai drukkerek kizárólag az Előre Székház felőli, 4-es számú kapun léphetnek be. Vendég szurkolók a Munkácsy Hotel bejáratával, ferdén szemben található vendég parkolóban állíthatják le gépjárműveiket, belépés pedig a számukra fenntartott 1-es számú kapun keresztül lehetséges. A gépjárművel érkező vendégeknek javasolják, hogy a stadiontól távolabb keressenek parkolóhelyet és gyalogosan közelítsék meg a bejáratokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!