Sport

2016.04.29. 09:24

Ismét régi fényében a Békéscsabai Nemzetközi gyaloglógála

Tóth Sándor, a Békéscsabai AC ügyvezetője nyilatkozott a 37. nemzetközi tavaszi sportgáláról, amelyet szombaton 17 órától rendeznek a Csaba Centernél.

BEOL

— A kezdetektől rendezőként és edzőként is részese vagyok a versenynek. Huszonkilenc éve ugyanezen a kitűnő versenypályán küzdenek a sportolók. Többször nyert itt a lengyelek többszörös olimpiai bajnoka, a kiváló Robert Korzeniowski, a finnek világbajnoka, Sari Essayah, a csehek kiválóságai Jozef Priblinec olimpiai bajnok és Roman Mrazek világbajnoki ezüstérmes, valamint a magyar gyaloglás legendás alakjai, csupán néhányat említve közülük: Sátor László, Urbanik Sándor, Rosza Mária, Ilyés Ildikó, Szebenszky Anikó, Czukor Zoltán, és Dudás Gyula. Az országos bajnokság díszvendégei Urbanik Sándor, sokszoros országos bajnok, országos csúcstartó, olimpiai VIII. helyezett gyalogló, aki gyaloglóbíróként is közreműködik.

Máig megdönthetetlen országos csúcsok tulajdonosa, többek közt a 1997-ben Podebradyban felállított 20 km-es gyaloglás 1ó20:41-es időeredményével. A nevéhez fűződik 3 utánpótlás és 7 felnőtt országos csúcs. Kiváló példa most is a fiatalok előtt, hiszen egy multi cég sikeres középvezetője. Felesége Rosza Mária, aki ma a klubunkban edzőként tevékenykedik, több országos bajnok tanítványt nevelt már.

Pályafutása alatt kiemelésre méltó az 1995-ben a Göteborgi Világbajnokságon elért VII. helyezést érő, máig megdönthetetlen országos csúcsa 10 km-es gyaloglásban, a 42:34-es időeredmény. Sátor László sokszoros országos bajnokunk, aki azon kevesek közé tartozik dr. Urbán Ákos gyalogló szakágvezetővel, Szűcs József és Antal Andor edzőkkel együtt, akik minden versenyünkön jelen voltak eddig a 36 év során. A gyalogló számokban az ország teljes mezőnye itt lesz, hiszen felnőtt 20 km-es egyéni és csapatbajnokság, valamint a fiatalkorúak hosszútávú országos Bajnokság rendezését is elnyerte a
klub a Magyar Atlétikai Szövetségtől.

A riói szintesek számát tekintve a magyar atlétika legerősebb sportága a gyaloglás. Neveztek az eddigi magyar szintesek közül: Madarász Viktória (20 km gyaloglás – 1:31,31), a mi tehetséges fiatalunk Kovács Barbara (20 km gyaloglás - 1;35:10). A férfiaknál Helebrandt Máté (20 km gyaloglás – 1:23,04), (50 km gyaloglás 3;53:54), Srp Miklós (50 km gyaloglás – 4:01,44), Rácz Sándor (50 km gyaloglás - 4;05:03), Venyercsán Bence (50 km gyaloglás - 4;02:35 óra). És ahonnan a szintért érkeznek hozzánk: Lengyelországból, Szlovákiából és Ukrajnából.

Az Evo-Chip Timing Team időmérő partnerünk jóvoltából élőben figyelhetik a 20 km-es gyaloglás nemzetközi versenyszám alakulását április 30-n felület: Online webes közvetítés - élő eredményközlés a verseny alatt: www. evochip.hu/results.

— Folytatva a hagyományt, immár 14. alkalommal megrendezzük a 2 km-es gyaloglóversenyt és 22. alkalommal a futóversenyt: 6 km-en és iskolai, családi valamint céges váltóban. Ebben a számban erős mezőny várható, hiszen a névadó Csaba Center Invest jóvoltából pénzdíjas a verseny. Az AutóMobil Körös Kft. pedig a teletankos hétvégi Skoda tesztautó ajándékkal jutalmazza a legjobbakat. Igazoltak körében magyar kiválóságok küzdenek az elsőségért. Amatőrök között is éles küzdelem várható mindkét nemben. Újra sok tehetséges versenyzőt láthat a békéscsabai sportszerető közönség — számolt be a közelgő futóversenyről dr. Ferenczi Attila klubelnök.

Címkék#atlétika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!