Közélet

2016.04.29. 12:16

A Facebook miatt fordult etikai bizottsághoz Bod Tamás

A Magyar Közigazgatási Kar megyei szervezetének etikai bizottságának írt levelet Bod Tamás, melyben azt szorgalmazza, hogy indítsanak hivatásetikai eljárást dr. Moka Eszter megyei jegyző ellen.

L. B.

Az Együtt gyulai választókerületi elnöke elmondta, hogy a Facebook közösségi oldalon keresztül dr. Moka Eszter arra „kérte”, hogy kedvelje a Fidesz dél-békési politikusának, Simonka Györgynek a Facebook-oldalát. Ez szerinte több pontot is jogszabálysértő, mivel a kormánytisztviselőnek pártatlannak kell lennie.

– Semmi szándékosság nem volt a kérés mögött – hangsúlyozta dr. Moka Eszter. A megyei jegyző hozzátette, hogy tudomása szerint a Facebookon ezek a „meghívások” egy algoritmus szerint működnek, ez bárkinél előfordulhatott volna, aki korábban már „lájkolta” Simonka György oldalát, és egyben Bod Tamás ismerőse.

Mint fogalmazott, pártállástól függetlenül mindenkivel együttműködik, és hogy a közösségi portálon több politikus is ismerőse, szintén pártállástól függetlenül, jelesül Bod Tamás is, ami nélkül mindez nem történhetett volna meg.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!