Közélet

2016.02.11. 14:11

Segítik a leendő, fiatal vállalkozókat

Csütörtökön tartották meg a „GO - Gondolkozz okosan: Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a Dél-alföldi régióban” című projekt tájékoztató fórumát és nyitó rendezvényét Békéscsabán.

V. F.

Orosz Hajnalka, a Budapesti Politechnikum Alapítvány kurátora lapunknak elmondta, a program lényege, hogy megtanítsák vállalkozóvá válni azokat a fiatalokat, akikben van erre elkötelezettség, illetve vannak ötleteik a leendő vállalkozásukat illetően.

– Képzésekkel, tanácsadással, folyamatos mentorálással fel tudjuk készíteni őket arra, hogy képesek legyenek önállóan vállalkozni, és mindehhez a projekt következő komponensében 3 millió forint vissza nem térítendő tőketámogatáshoz is juthatnak – tudtuk meg Orosz Hajnalkától.

Hozzátette, hogy a programra jelentkezés feltétele elsősorban életkorhoz kötött, alapvetően 18 és 25 év közötti, nem dolgozó és nem tanuló fiatalok, valamint a 25 és 30 év közötti friss diplomás pályakezdők jelentkezését várják. Feltétel, hogy elmenjenek az illetékes járáshivatal foglalkoztatási osztályára, ahol regisztrálniuk kell.

– Folyamatosan követjük azokat a fiatalokat, akik kikerülnek a programból, és a vállalkozás létrehozását követő egy évben folyamatosan mentoráljuk és segítjük őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!