Sport

2016.02.11. 13:17

Asztalitenisz: Fehér Zsófia volt a legjobb magyar

Hodoninban megkezdődött a cseh nemzetközi utánpótlás bajnokság. Az ötnapos viadalon 24 ország, csaknem háromszázötven ifjúsági és serdülő játékosa állt asztalhoz.

BEOL

Az ifjúsági lányoknál a magyar válogatott tagjaként ütőt fogott Fehér Zsófia, az NB I-es PET-BAU ASE Orosháza asztaliteniszezője, aki jelenleg a 98. helyne áll az U18-as európai rangsorban.

Egyéniben a csoportmérkőzések első fordulójában az orosházi lány nagy küzdelemben, 1:2-ről fordított, és 3:2-re nyert a svéd Snygg Elin ellen. A második fordulóban az európai korosztályos ranglista harmincnyolcadik helyén álló román Plaian Tania ellen mérkőzött, és óriási küzdelemben 3:1-re kikapott. A szettek szorosan alakultak, az elsőt Fehér nyerte 12:10-re, a másodikban a román lány győzött 11:9-re, a harmadikban szintén Plaian 12:10-re, míg a negyedikben 11:8-ra. A harmadik fordulóban az orosházi lány 3:0-ra nyert az olasz Ettari Simona ellen, így csoportjában a második helyen végzett, és feljutott a főtáblára.

A főtábla első fordulójában Fehér nagy küzdelemben 4:3-ra győzött a szlovén Aleksandra Vovk ellen, és így egyedüli magyarként bejutott a legjobb 32 közé. A legjobb 16 közé kerülésért az európai korosztályos ranglista második helyén álló román Andrea Dragoman a papírformának megfelelően magabiztosan nyert 4:0-ra Fehér ellen.    

Ifjúsági leány párosban a Fehér Zsófia, Korda Kitti kettős első mérkőzésén 3:1-re győzött a Barborá Blechová, Veronika Bosinová cseh duó ellen. A legjobb 16 közé jutásért a magyar duó 3:0-ra kikapott az Ema Marn, Andrea Pavlovic horvát kettőstől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!