Közélet

2016.02.11. 12:53

Az MSZP szerint nem működnek a reformok

A magyar reformok működnek? címmel tartott sajtótájékoztatót a Magyar Szocialista Párt a KLIK Békéscsabai Tankerülete előtt csütörtökön délelőtt.

P. G.

Fotó: Lehoczky Peter

— Kérdezhetném Dankó Béla országgyűlési képviselőt, hogy a MÁV reformjai működnek. Kérdezhetném Simonka György országgyűlési képviselőt, hogy a földárverések, amelyek működnek, vagy a mezőgazdasági reform, ami működik — sorolta a Békés megyei országgyűlési képviselők felé megfogalmazott kérdéseit Miklós Attila, az MSZP békéscsabai elnöke.

— Kérdezhetnénk esetleg dr. Kovács József országgyűlési képviselőt, hogy az egészségügyi reformok működnek, vagy feltehetnénk a kérdést Vantara Gyulának, hogy a szegénység elleni küzdelem, ami esetleg jól áll. Egyre kevesebb a gyermekéhezés, vagy talán a kistérségi szociális ellátási rendszer vizsgázott jól?

Mikós Attila úgy vélekedett, az egészségügyi reformokhoz hozzá sem kezdett a kormány, az oktatási reformokat pedig talán be is fejezte, aminek eredményeként szerinte az iskolarendszer a működésképtelenség szélére sodródott.

Dr. Heim Lajosné pedagógus, Elek alpolgármestere nevetségesnek ítélte meg, hogy kiket hívtak meg a köznevelési kerekasztalra, úgy vélekedett, az egész megbeszélés egy szemfényvesztés volt. Hangsúlyozta, a KLIK-et véleménye szerint meg kell szüntetni, hiszen a jelenlegi rendszerben a jobb gimnáziumok lesüllyednek, a szegényebb intézmények pedig még inkább elszegényednek.

— A tankerületi modell számos ellentmondást hozott magával — ecsetelte. — Sérelmezem, hogy nincs egészségügyi miniszter, nincs oktatási miniszter. Ezek szerint ezek a területek nem fontosak. Méltatlannak nevezte a pedagógus minősítés rendszerét és a nevelési, oktatási munkát nem tanárként segítők helyzetét. A 16 éves tankötelezettséget ugyancsak bírálta, amivel — érvelt — „bólogatók” kerülnek ki az iskolapadokból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!