Közélet

2016.02.10. 18:54

A konszenzus a lényeg

Megtartotta alakuló ülését a KBC Nonprofit Kft. felügyelő bizottsága szerdán délután Békésen — tájékoztatta lapunkat dr. Görgényi Ernő, a FEB elnöke, Gyula polgármestere.

P. G.

Mint elmondta, a bizottság ügydöntő szerepet is ellát majd, ugyanakkor — tette hozzá — annak ülésein a kft.-t megalapító mind a nyolc település polgármestere vagy alpolgármestere részt vesz, hogy minden tekintetben konszenzusos döntések születhessenek.

A FEB szerdán elfogadta az ügyrendet, illetve a kft. üzletiterv-koncepcióját is. A FEB elnöke elmondta, a cég munkatársai két hónapja dolgoznak, folyamatos a projektötletek kidolgozása a TOP pályázatokra.

Kardos Károly, Körösladány polgármestere — a település is alapítója a kft.-nek — kiemelte, az együttműködés települések önkéntes társulásán alapul és segíteni fogja az egyes önkormányzatok céljainak megvalósulását.

— A személyes kommunikációval az átfedéseket, a versenyhelyzeteket jobban lehet kezelni és a projektek összehangolása is hatékonyabb lehet — hangsúlyozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!