Sport

2016.02.10. 14:18

Világkupák előtt a békéscsabai vívók

Elutazott Buenos Airesbe a magyar felnőtt női párbajtőrvívó válogatott, amelynek tagja Bohus Réka, a békéscsabai Alföld Vívó Akadémia fiatal versenyzője is.

G. P.

A Magyar Vívó Szövetség úgy döntött, hogy mivel a női párbajtőrcsapat már nem lehet ott a riói ötkarikás játékokon, még fokozottabban menedzseli a fiatal tehetségeket, hogy a következő olimpiákon minél nagyobb számban képviselhessék az országot.

Ezért Kovács Iván csapatvezető irányításával népes egység utazott el az argentin fővárosban február 12-14. között rendezendő világkupára ahol Révész Julianna (BVSC, a világranglistán 63.), Kun Anna (OMS-Tata, 248.), Budai Dorina (Bp. Honvéd SE, 68.), Mihály Kata (DHSE-PMD, 125.), Antal Edina (Vasas, 64.), Bohus Réka (AVA, 577.), Szabó Laura (BVSC, 597.), Várnai Vivien (BHSE, 564.) mellett az egyéniben az olimpiai kijutásra még nagy esélyes világranglista-7. vasasos Szász Emese versenyez.

A békéscsabaiak kadétjai közül a hétvégén kettő, Kazár Dóra és Petri Renáta a juniorok udinei egyéni és csapat-világkupáján teszi tiszteletét. Petrinek ez amolyan főpróba is lesz a február végén kezdődő korosztályos Európa-bajnokság előtt, ahol nemcsak kadetban, juniorban is szerephez jut egyéniben és csapatban is.

S hogy a kerekesszékes szekció se maradjon ki: az AVA két versenyzője is elindul 25 ország 158 sportolóját felvonultató, csütörtöktől vasárnapig tartó paralimpiai kvalifikációs egri világkupán. Süle József már tapasztaltnak mondható a nemzetközi színtéren, de a legsúlyosabb sérültségi C sérültségi kategóriájú Szarvas Zsolt most mutatkozik be először ilyen szinten.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!